Hlavní obsah

Francouzka má prý ledvinu od princezny Diany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ledvina princezny Diany, která tragicky zahynula při automobilové nehodě v roce 1997 v Paříži, prý byla dva dny po její smrti transplantována Francoise Gaellarové, sekretářce francouzské základní školy. Informoval o tom britský list Daily Mail.

Článek

Gaellarová tvrdí, že 2. září 1997 princeznina ledvina zachránila její život. Je přesvědčena, že dárkyní byla právě princezna z Walesu. Ráno se dozvěděla, že byl nalezen vhodný dárce a poté ji sanitka odvezla do univerzitní nemocnice Rangueil v Toulouse, kde byl zákrok proveden.

"Na cestě si lékař dělal legraci, že dostanu ledvinu od princezny Diany. Řekl, že pak budu mít modrou krev," vyprávěla Francoise. V nemocnici byla upozorněna, aby vše, co se o dárci dozvěděla, navždy udržela v tajnosti.

Operace se lékaři zhostili úspěšně, pacientka v nemocnici zůstala tři týdny. Francoise se v současnosti těší dobrému zdraví. "Jako mnoho jiných, i mě se smrt Diany dotkla. Byla to osobnost, kterou jsem uctívala," vyznala se údajná příjemkyně princezniny ledviny.

Podle francouzských zákonů se však Gaellarová nikdy nebude moci dozvědět úplnou pravdu, identita dárců se pacientům nesděluje. Nedostane se ani k potřebným dokumentům, kterými by mohla své tvrzení prokázat.

Oficiální úřad prince Charlese, bývalého manžela Diany, však tvrzení Gaellarové vyvrátil. Prý není hodnověrné a nestojí za odpověď.

Reklama

Související témata:

Související články

V Londýně zurčí fontána lady Di

Sedm let po tragické smrti lady Di byla ve čtvrtek pro veřejnost v londýnském Hyde Parku odhalena ohromná oválná fontána na princezninu památku.

Výběr článků

Načítám