Hlavní obsah

V Londýně zurčí fontána lady Di

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Sedm let po tragické smrti lady Di byla ve čtvrtek pro veřejnost v londýnském Hyde Parku odhalena ohromná oválná fontána na princezninu památku.

Foto: Petr Špatenka

Trasa pochodu "Hledání Mikeše" přilákala řadu sportovně založených turistů.

Článek

Realizaci návrhu americké zahradní architektky Kathryn Gustafsonové, jemuž zlé jazyky přezdívají Odvodňovací příkop, provázely potíže.

Zpozdil se o dva roky, rozpočet narostl o pětinu na 3,6 mil. liber (přes 170 mil. Kč) a výsledek je tak diskrétní, že běžný návštěvník možná ani nepochopí účel či význam díla.

Žulový ovál 50 na 80 metrů připomíná ohromný náhrdelník. Voda v něm proudí v jemném sklonu na jedné straně a padá dolů jako vodopád na druhé straně, než se sejdou v poklidném bazénku.

Projekt vybrala před rokem britská ministryně kultury, médií a sportu Tessa Jowellová.

Reklama

Související témata:

Související články

Dianin exkomorník si staví palác na Floridě

Bývalý komorník a důvěrník britské princezny Diany Paul Burrell si na Floridě buduje malý palác. List Express napsal, že si v americkém Clermontu u Orlanda...

Nevlastního bratra Diany zabila droga

Adam Shand Kydd, nevlastní bratr princezny Diany, byl nalezen mrtvý v pronajatém domě v Phnompenhu. Příčinou smrti bylo zřejmě předávkování narkotiky. Uvedla...

Výběr článků

Načítám