Hlavní obsah

Erdogan se Putina v závěru schůzky vyptával na Spartu Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělní schůzka tureckého prezidenta Recepa Erdogana s ruským prezidentem Vladimirem Putinem dostala v úplném závěru nečekaně český nádech. Erdogan se začal vyptávat na fotbalistu pražské Sparty. Putin mu slíbil, že se poptá. Upozornili na to turečtí novináři.

Ptal se Erdogan Putina na fotbalistu Sparty Praha?Video: Reuters

 
Článek

„Jak se jmenoval ten hráč, který je ve Spartě Praha? Budeme o něj mít zájem…,“ ptá se turecký prezident při závěrečném podávání rukou po skončení formální části pondělního jednání v ruském Soči.

„Uvidíme, co můžeme dělat. To jméno vám zjistím,“ přislíbil Putin. „Předám ho Ibrahímovi,“ dodal Erdogan (velký fanoušek týmu Istanbul Basaksehir) v samém závěru rozhovoru podle šéfa turecké pobočky zpravodajského webu Middle East Eye Ragıpa Soylua.

Přepisy toho, co si oba státníci vlastně řekli, se rozcházejí, protože šlo o neformální konverzaci před nástupem do auta, neexistuje oficiální zápis a rozhovor na pořízených záznamech není slyšet čistě.

Jasné není ani to, proč by se turecký a ruský prezident měli bavit o fotbalovém týmu z Prahy. Turečtí novináři, kteří na rozhovor upozornili, se povětšinou shodují, že měl Erdogan nejspíš na mysli Spartak Moskva.

Pondělní schůzka prezidentů Ruska a Turecka se týkala především obilné dohody, kterou Rusko v červenci neprodloužilo. Její obnovení se však Erdoganovi vyjednat nepodařilo.

V původním verzi článku jsme měli chybně uvedeno, že Rusko obilnou dohodu vypovědělo. Platnost dohody ale skončila a Moskva její platnost neprodloužila. Za chybu se omlouváme.

Erdoganova audience u Putina skončila. Rusko si klade podmínky

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám