Hlavní obsah

Elon Musk vyzval Marka Zuckerberga k souboji v kleci, ten souhlasil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva z nejvýznamnějších technologických miliardářů světa, šéf Twitteru Elon Musk a zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, se dohodli na zápasu v kleci. Jejich komunikace se rychle rozšířila na internetu a uživatelé sociálních sítí nyní debatují o tom, kdo zvítězí.

Foto: Profimedia.cz

Mark Zuckerberg a Elon Musk

Článek

S výzvou přišel Musk, když na Twitteru napsal, že je „připravený na zápas v kleci“ s Zuckerbergem.

Šéf firmy Meta, mateřské společnosti Facebooku a Instagramu, pak zveřejnil snímek obrazovky Muskova tweetu se slovy: „Pošli mi adresu.“

„Oktagon ve Vegas,“ reagoval Musk.

Jde o odkaz na v současnosti stále populárnější zápasy v takzvaných smíšených bojových uměních. Na tomto poli působí řada různých organizací, z nichž tou největší je UFC, jež sídlí právě v Las Vegas v americkém státě Nevada. Zápasy podle jejích pravidel se odehrávají v kleci s půdorysem osmiúhelníku - oktagonu.

Zuckerberg je přeborníkem v jiu-jitsu

Musk, který koncem června oslaví 52. narozeniny, svého protivníka varoval. „Mám skvělý chvat, kterému říkám Mrož, kdy prostě protivníka zalehnu a nedělám nic,“ napsal a připojil video mrože, který se válí na zádech na břehu. „Téměř nikdy necvičím, kromě toho, že zvedám své děti a házím je do vzduchu,“ dodal.

Devětatřicetiletý Zuckerberg se dlouhodobě věnuje tréninku smíšeného bojového umění MMA a vyhrává amatérské turnaje v brazilském bojovém sportu jiu-jitsu.

Mluvčí společnosti Meta zpravodajskému webu BBC k tématu řekl, že „ten příběh mluví sám za sebe“. Twitter na žádost o komentář nereagoval.

Na sociálních sítích se mezitím strhla debata o tom, který z miliardářů by zvítězil. A objevily se také různé fotomontáže plakátů propagujících avizovaný zápas.

Kozí Musk na raketě. Fanoušci miliardáře vytvořili svému idolu bizarní sochu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám