Hlavní obsah

Kozí Musk na raketě. Fanoušci miliardáře vytvořili svému idolu bizarní sochu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejbohatší muž světa Elon Musk má nově svou sochu. Za 600 tisíc dolarů (14 milionů korun) mu ji nechali vytvořit jeho skalní fanoušci, píše server Daily Mail. Dílo působí trochu bizarně, protože Musk má kozí tělo a je usazen na raketě. Má to však své opodstatnění.

Foto: Profimedia.cz

Socha Elona Muska má kozí tělo. Jde o narážku na anglický akronym GOAT.

Článek

Nevšedně vyhlížející dílo je jazykovým vtipem. Koza se totiž v angličtině řekne goat a GOAT je rovněž akronym pro Greatest of All Time, což by se dalo přeložit jako „nejlepší v historii“ či „vůbec nejlepší“.

Sochu nechala zhotovit společnost obchodující s kryptoměnami Elon GOAT Token, která ji chce Muskovi ještě v listopadu věnovat. „Většina lidí si myslela, že to nezvládneme, ale po roce tvoření přišel čas, abychom sochu Elonovi dovezli. Opravdu chceme toho chlapíka jen potkat a dát mu ji. Koneckonců je to nejinovativnější člověk na světě,“ okomentovala společnost dílo.

Hliníkovou sochu, která měří na délku přes devět metrů, zhotovili kanadští sochaři Kevin a Michelle Stoneovi. Pracovali na ní prý přes 700 hodin. „Jsem na ni dost pyšný, protože mu je podobná,“ uvedl Stone pro server Maple Ridge News.

Společnost Elon GOAT Token doplnila, že nechala sochu zhotovit proto, že je Elon Musk zapáleným inovátorem nejen na poli kryptoměn. Fanoušci chtějí dílo svému idolu dopravit v sobotu 26. listopadu do texaského sídla firmy Tesla.

Musk zakázal zaměstnancům Twitteru práci z domova, nevyloučil bankrot

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám