Hlavní obsah

Elen Černá bude zase maminkou

Právo, Helena Vacková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Není tomu tak dávno, co manželka olympijského vítěze Aleše Valenty Elen Černá (30) prohlašovala, že na další dítě nepomýšlí. Ale v červenci se bývalá modelka a moderátorka stane maminkou už podruhé. Říká, že neplánovaně.

Foto: Terezie Lišková

Autor výstavy, Filip Štelmak

Článek

S Alešem se Elen poznala před dvěma lety v březnu, kdy si skokan na lyžích přivezl domů zlatou medaili z olympiády ze Salt Lake City, chodit spolu začali v květnu. Od té doby jejich vztah nabíral obrátky. O devět měsíců později se zasnoubili, loni koncem května se vzali a za dva měsíce po svatbě se jim narodil Denis. A nyní mu přibude první sourozenec.

Hlavně ne americkou výchovu

Přestože se Aleš doma přes zimu příliš neohřeje, Elen si nestěžuje. "Když je pryč, každý den si telefonujeme. Ale když se vídáme, tak je to skoro na sto padesát procent." Například hned poté, co Valentovi letos skončila zimní sezóna, odletěli spolu na opožděnou svatební cestu, kterou si týden užívali na jednom z řeckých ostrovů - Krétě.

"Bylo to strašně romantické. Snídali jsme na terase s výhledem na moře, měli jsme pronajaté auto, takže jsme projeli skoro celý ostrov, který se teprve probouzel. Poznávali jsme historii a užívali si jeden druhého," vzpomíná na nedávnou dovolenou ve dvou moderátorka. Syna jim doma hlídala jedna z babiček.

Elen přiznává, že nejvíce Denise rozmazluje její maminka. "To jsem viděla, když jsme se vrátili z Kréty. Jakmile zvedl ručičky z vozíčku, tak babička už běžela a vzala ho. Říkala jsem jí Maminko, nech ho, je v pohodě, nic mu nechybí. Potom jsme ho tři dny dávali do latě." Na výchově syna se s Alešem shodnou, jak říká, hlavně ne volnou americkou. Ve Státech podle Elen rodiče na děti nemají čas a ty pak vyrůstají na hamburgerech a televizi, která je plná násilí.

Je ráda za Čecha

Elen se do Ameriky dostala ve svých sedmnácti letech. Získala totiž stipendium na babtistické univerzitě v Arkansasu, kde dva roky studovala psychologii. Poté, co tam ale vyhrála univerzitní soutěž krásy a v Los Angeles se stala nejkrásnější modelkou, začala se věnovat modelingu. Tehdy, když se vracela do České republiky, si v jednom rozhovoru posteskla, že jí budou chybět američtí muži, kteří jsou podle ní na rozdíl od našich citlivější, jemnější, galantnější a pozornější.

Dnes, téměř po deseti letech, s úsměvem tvrdí: "Našla jsem toho nejromantičtějšího a nejgalantnějšího, takže se mi rozhodně po žádných jiných mužích nestýská. A je to zaplaťpánbu Čech." Po dvou letech strávených za velkou louží se Elen vyzbrojila otevřeností a schopností stát za svými názory. Vzpomínka na Čechy v ní tehdy vyvolávala pocity, že si tu připadá jako v bludišti problémů, které si působíme sami.

"To bylo tehdy... Jejich mentalita je prostě jiná. Snažila jsem se z Američanů vzít si to dobré, mají spoustu úžasných věcí. Třeba se mi líbí výchova na školách. Nekritizují vás, nesrážejí, nevzbuzují ve vás pocit - jako u nás - že když se chcete o něco pokusit, tak si každý v duchu říká: Jó, holčičko, to jsme zvědaví, vidíš, jak ti to nevyšlo... Naopak neúspěch jim nevadí, podstatné je, že jste to zkusila. Ale zase je tam spousta negativ, se kterými bych nedokázala žít."   

Cvičení navrátí kondici

Kvůli mateřským povinnostem teď nemá moc času na jazyky, které by chtěla studovat. Jak tvrdí, nechce se nechat ochudit o chvíle s Denisem. Přesto se hned tři měsíce po prvním porodu vrhla do práce a pokračovala s reportážemi o maminkách pro Primu. Kromě toho natočila pro ženy po porodu videokazetu Fit a ve formě. "Na ten nápad mě přivedli maminky i novináři, když se mě pořád ptali, jak jsem se tak rychle po šestinedělí dostala do kondice."

Ze cviků, které jí poradila kamarádka - instruktorka aerobiku, vytvořila čtyři patnáctiminutové bloky na zpevnění problémových partií. První blok je s různými protahovacími cviky pro období šestinedělí, ve druhém jako pomůcka slouží posilovací guma, další jsou na protáhnutí celého těla se zaměřením na břicho.

"Není to nějaký zázračný návod, jak zhubnout dvacet kilo během čtrnácti dnů, to snad ani nejde. Je to o tom, jak dostat svaly zpátky tam, kde by měly být, a jak se cítit dobře," říká na závěr.

Reklama

Související články

Olympionik Valenta se v Dobříši oženil

Olympijský vítěz Aleš Valenta a televizní moderátorka Elen Černá si v sobotu řekli své ano při svatebním obřadu pod širým nebem, u rybníku v zahradě...

Výběr článků

Načítám