Hlavní obsah

Dva jogíni předvedli v newyorském metru své akrobatické umění

Novinky, Markéta Klánská
New York

V Newyorském metru se občas objevují lidé, kteří dělají vše pro to, aby zaujali pozornost ostatních. Zatím posledním přírůstkem mezi neobvyklá videa z metra se v minulém týdnu stalo to se dvěma stoupenci jógy.

Článek

Chelsey Korusová a Matt Giordano se věnují technice zvané acro jóga, která v sobě snoubí duchovní moudrost jógy, dobrosrdečnost thajských masáží a dynamickou sílu akrobacie. Toto umění rozvíjí mezilidskou důvěru, propojení a hravost. Samotná cvičení mohou provozovat jak dvojice, tak dokonce celé skupiny lidí.

Na videu, které bylo na internet vloženo 25. srpna, se tato dvojice jogínů pokusila provést cvičení v jedoucím metru. Navzdory omezenému prostoru a drncání metra v sobě nakonec rovnováhu našli a cviky provedli.

Jogíni si vysloužili obdivné i opovržlivé komentáře

Někteří lidé jejich jednání ovšem v komentářích k videu odsoudili s tím, že kazí dobrou pověst jógy. Toto učení má totiž v člověku nalézt rovnováhu a není určeno k okázalému prezentování sebe sama. Lidé po celém světě si jógu ovšem vysvětlují po svém.

Ať už je tedy chování Korusové s Giordanem odsouzeníhodné nebo není, pohled na jejich umění nepohoršuje tolik, jako například muž, který si letos v květnu z nepochopitelného důvodu olizoval v metru svou vlastní botu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám