Hlavní obsah

Dojemné přátelství v útulku: Jezevčík se nehne od nemocného kotěte

– Orlando
Novinky, vps

Přátelství mezi psy a kočkami nejsou tak neobvyklá, ale to, které vzniklo na Floridě mezi fenkou jezevčíka jménem Idgie a kotětem Ruth, je přece jenom trochu speciální. Obě zvířata si totiž společně prošla peklem, když se jich předchozí majitel zbavil a nechal je na ulici. Ruth navíc nemůže hýbat zadníma nohama, Idgie nad ní proto drží ochrannou tlapku a odmítá se od ní vzdálit.

BEZ KOMENTÁŘE: Idgie a Ruth jsou nerozlučnými kamarádkami

 
Článek

Nerozlučnou dvojici někdo nechal v říjnu před vraty jednoho domu v Genevě u Orlanda. Dvouletá Idgie varovně vrčela a štěkala vždy, když se k nim někdo přiblížil. Jak později vyšlo najevo, dnes sedmiměsíční kotě se pohybovalo pouze pomocí předních nohou.

„Nevíme, co s ní vlastně je. Myslíme si, že to je možná něco, s čím se už narodila. Je to zvláštní, oba byli nalezeni v celkem dobrém stavu, takže se zdá, že předtím asi měli nějaký domov. Na druhou stranu si je nikdo nepřišel vyzvednout. A jak by se vlastně ta kočka dostala tak daleko bez vědomí majitele?“ ptala se v rozhovoru pro Orlando Sentinel ochránkyně zvířat Diane Gaglianová.

V útulku, kam byla zvířata umístěna, se snažili kočku vyléčit, ale neúspěšně. Idgie navíc byla silně rozrušená, když ji oddělili od kamarádky.

„Pořád ji hledala,“ řekla Gaglianová, která musela pro dvojici zajistit speciální kotec. Kočky a psi jsou totiž v útulku v běžných případech odděleni.

Hledají nový domov

Idgie a Ruth byly ve snaze zajistit jim nový domov přesunuty do útulku Hollywood Houndz Jacqueline Borumové, která za posledních šest let našla nové majitele 1300 psům a kočkám.

„Už jsme zažili přátelství mezi psy a kočkami, ale ne žádné jako tohle. Vším si prošly společně,“ řekla Borumová.

Neví se, jak dlouho bude Ruth kvůli své vadě žít, jisté však je, že Idgie bude vždy po jejím boku.

Reklama

Související články

Slonici a labradorku pojí bizarní vztah

Nikdo neočekával, že se ze setkání sloní a psí samičky vyvine něco jako přátelství. I přesto jsou slonice Bubbles a labradorka Bella nerozlučné kamarádky. Co...

Výběr článků

Načítám