Hlavní obsah

Příroda se pobláznila. Kočka kojí ke svému kotěti tři ježky

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kočce jménem Soňa patřící jedné rodině v centrálním Rusku se nedávno narodilo pouze jedno kotě. Její majitelé shodou okolností našli o pár dní později tři osiřelá ježčí mláďata. Protože bylo jasné, že má kočka nadbytek mléka, pokusili se majitelé o experiment.

Kočka se stará o malé ježky

 
Článek

Kočka přijala mláďata cizího zvířecího druhu bez problémů. S ježky zachází jako s vlastními, umožňuje jim sát mléko, jak potřebují, a dokonce je nechá spát u sebe, aby je mohla zahřívat svou srstí. K tomu se stará o své jediné kotě.

Existují případy, kdy si kočka osvojila mláďata jiného druhu, známé jsou „adopce“ veverek, králíků nebo štěňat. Poprvé je zaznamenáno osvojení několika ježků.

Vzhledem k faktu, že savci mají podobné mateřské mléko, je osvojení mláděte cizího druhu lepší, než náhradní peče od lidí a krmení z lahve. Zvířata po osvojení dokážou také velmi dobře nahradit pravou matku i v péči o mláďata.

Jedním z nejpodivnějších případů, kdy samice přijala mládě jiného druhu, pochází z Thajska. V tygří zoo ve městě Sriracha si osvojila samice tygra Sai Mai několik selátek.

Případů, kdy se o cizí mláďata starají fenky, je mnoho. V zoologické zahradě na východě Číny mají dokonce fenku, jež sama vychovává čtyři malá tygřata, která po narození jejich matka zavrhla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: O čtyři tygřata se stará fenka. Dokonce je i kojíVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám