Hlavní obsah

Dojatá královna přihlížela slavnostní přehlídce k ukončení oslav jubilea

Královna Alžběta II. nikdy nedává najevo emoce na veřejnosti. Při posledním dni oslav jejího 70. jubilea na trůnu se jí však povedlo tuto zásadu dodržet jen tak tak. Oslavy završil karnevalový průvod a shromáždění před Buckinghamským palácem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dojatá královna přihlížela slavnostní přehlídce k ukončení oslav jubileaVideo: AP/Reuters

 
Článek

Neděle byla posledním dnem oficiálních oslav 70. výročí panování Alžběty II. Zlatým hřebem nedělní části oslav pak byl karnevalový průvod ulicemi Londýna, kterého se účastnilo na 10 tisíc vystupujících.

Karnevalový průvod se ubíral podobnou cestou, jakou podstoupila i královna Alžběta II. během své oficiální korunovace v roce 1953 (královnou se stala o rok dříve).

Mami, stála jsi při nás, proto jsme teď tady. Princ Charles byl na koncertě pro královnu nebývale osobní

Koktejl

Následně se před Buckinghamským palácem shromáždily tisíce lidí, aby ještě jednou královnu pozdravily. Šestadevadesátiletá Alžběta II. přišla davům pokynout ve společnosti tří následníků trůnu, syna prince Charlese, vnuka prince Williama a pravnuka prince George.

Královna Alžběta II. natočila vtipný skeč s medvídkem Paddingtonem

Koktejl

Na balkoně jim pak společnost dělaly vévodkyně Camilla a Kate a rovněž princezna Charlotte a princ Louise.

Jedním z hlavních principů britské panovnice je nedávat na veřejnosti najevo osobní emoce. Během několika chvil na balkoně ale bylo možné vidět, jak se královna brání dojetí.

Reklama

Výběr článků

Načítám