Hlavní obsah

Mami, stála jsi při nás, proto jsme teď tady. Princ Charles byl na koncertě pro královnu nebývale osobní

Zatímco ve čtvrtek zahájila oslavy výročí 70. let panování Alžběty II. tradiční vojenská přehlídka, sobotní večer patřil party. Koncert, na kterém vystoupila kapela Queen, Rod Stewart, Sting, Andrea Bocelli, Alicia Keys či Diana Ross, sledovaly davy tisíců rozjásaných fanoušků a také členové královské rodiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Obří koncert na počest královnina sedmdesátiletého jubileaVideo: Reuters

 
Článek

Sama panovnice se koncertu, stejně jako dalších akcí, kvůli problémům s chůzí, nezúčastnila. Velkolepou party však zahájila komickým skečem s animovaným medvídkem Paddingtonem, na jehož konci začala vyťukávat lžičkou do hrníčku rytmus ikonické melodie „We will Rock You“ od kapely Queen. Party mohla začít.

Koncertu přihlíželi princ Charles s manželkou vévodkyní Camillou, a princ William s vévodkyní Kate a svými dvěma dětmi, princem Georgem a princeznou Charlotte. Osmiletý George si show náležitě užíval a jeho výrazy zase jednou pobláznily fanoušky královské rodiny.

Oslavy 70. výročí panování britské královny

Koktejl

Hold své matce vzdal na koncertu následník trůnu, princ Charles. „Vaše Veličenstvo, mami,” oslovil Charles osobně královnu, což ve veřejných vystoupeních rozhodně nebývá zvykem. „Byla jste s námi v obtížných časech. Smějete se a pláčete s námi a především jste tu pro nás po celých těch 70 let. Slíbila jste, že budete sloužit celý život – stále to plníte. Proto jsme tady,“ prohlásil třiasedmdesátiletý Charles.

Princ William následně ve svém projevu vyzdvihl projev královny na klimatickém summitu OSN Cop26, kdy královna mimo jiné uvedla, že „pracovat společně na společné věci přináší vždy naději“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tak šel čas s britskou královnou Alžbětou II.Video: Reuters

„Pevně doufám, že slova mé babičky budou za 70 let platit stejně jako dnes, že se jako národy spojíme ve společné věci, protože pak je vždy prostor pro naději,“ uvedl princ William. „Dnešní večer byl plný optimismu a radosti – a naděje tu je. Pokud společně využijeme to nejlepší z lidstva a obnovíme naši planetu, ochráníme ji pro naše děti, pro naše vnuky a pro budoucí generace,“ dodal.

Princ Harry a Vévodkyně Meghan slavili ve Windsoru

Na tribuně určené pro královskou rodinu a VIP hosty opět chyběli princ Harry a vévodkyně Kate. Tentokrát to nemělo nic společného s etiketou či palácovou politikou.

Jejich dcera Lilibet totiž slaví první narozeniny a tak se Harry a Meghan rozhodli sobotní večer strávit ve Windsoru v rodinném kruhu. Radost jistě musela mít i královna. Oslavy jejího jubilea jsou totiž první příležitostí, kdy se svou pravnučkou mohla setkat osobně.

Reklama

Výběr článků

Načítám