Hlavní obsah

Do zoo v Chesteru přivezli vzácného medvěda, má zachránit svůj druh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chester

Do zoologické zahrady v britském Chesteru přivezli minulý čtvrtek vzácného medvěda brýlatého. S tamní samicí má v rámci speciálního chovného programu pomoct ochránit svůj druh před vyhynutím. Informovala o tom agentura Reuters.

Do zoo v Chesteru přivezli vzácného medvěda, má zachránit svůj druhVideo: Reuters

 
Článek

Desetiletý samec Oberon byl vybrán jako ideální genetický partner pro tříletou samici Pacha, kterou v zahradě chovají.

„Doufáme, že si toto duo bude rozumět a v blízké budoucnosti si spolu pořídí mláďata, čímž se zvýší populace medvědů v celoevropském ochranářském chovném programu, který se snaží o ochranu tohoto druhu,“ píše na svých stránkách zoo.

Foto: Reuters

Do zoo v Chesteru přivezli vzácného medvěda, má zachránit svůj druh

Samec se po příjezdu dobře zabydlel, leze po stromech a zkoumá prostředí. „Oberon zatím nezplodil žádná mláďata, do programu chovu ohrožených druhů tak přibude nová klíčová krevní linie,“ uvedl ředitel zoo Mike Jordan.

Vědci odhadují, že ve volné přírodě zbývá méně než 10 tisíc medvědů brýlatých. Jméno dostal tento druh díky světlé srsti kolem očí, díky čemuž vypadá, jako by nosil brýle. Jedná se o jediný jihoamerický druh medvěda.

V britské zoo se narodil jeden z nejvzácnějších savců na světě

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám