Hlavní obsah

Do panelákového bytu v Brně se nastěhovalo 160 netopýrů

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nezvaní návštěvníci vyděsili ve středu odpoledne sedmaosmdesátiletou ženu z Brna. Do jejího bytu v nejvyšším patře panelového domu se totiž nastěhovalo na 160 netopýrů, kteří za žádnou cenu nechtěli své nové bydliště opustit. Nakonec je museli vyhnat strážníci spolu se specialistkou ze záchranné stanice při brněnské zoo.

BEZ KOMENTÁŘE: Odchyt netopýrů v brněnském bytěVideo: MP Brno

 
Článek

Na nevítané podnájemníky si seniorka stěžovala na lince městské policie. Když strážníci dorazili na místo, nevěřili vlastním očím. Netopýři se ukrývali v celé ložnici, byli v záclonách, pod kobercem, ale také za obrazy, nábytkem nebo pod prostěradlem.

„Strážníci spolu s odbornicí ze záchranné stanice postupně prohledali celý byt a zdravé netopýry vypustili otevřeným oknem ven. Některé netopýry museli jejich zachránci uložit do přepravky, v ložnici totiž zvířata neměla přístup k vodě a byla dehydrovaná,“ popsala mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Podle odborníků nemusí jít o ojedinělý případ. „Netopýři mají zrovna takzvané přelétavé období, kdy spolu se svými mláďaty hledají místo k zazimování. Velká vedra a nedostatek vody je nutí vyhledávat chladnější prostory, kterými mohou být i byty. Netopýr se dokáže protáhnout i velmi úzkou štěrbinou, problém pro něj tedy není ani okno otevřené na ventilaci,“ upozornila mluvčí.

Lidé mohou v současných vedrech zvířatům pomoci tak, že například na okenní parapet dají misku s vodou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám