Hlavní obsah

Dívka z páté třídy se ucházela o místo ředitelky školy. Ve funkci byla jen jeden den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se Ruth Rossmillerová z města Great Falls v Montaně dozvěděla, že z její školy odchází ředitel, rozhodla se ucházet o jeho uvolněné místo. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby Ruth nechodila teprve do páté třídy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se desetiletá Ruth Rossmillerová rozhodla kandidovat na místo ředitelky školy, přistoupila k tomu se vší zodpovědností.

Společně s maminkou tak vyplnila desetistránkový přihláškový formulář a také sepsala průvodní text v němž nastínila své záměry, jak by školu řídila.

Pozadu nezůstalo ani vedení školy, které její přihlášku nesmetlo ze stolu a pozvalo ji k pohovoru. „Myslela jsem si, že budu hodně nervózní, ale byla jsem v klidu,“ zhodnotila Ruth své vystoupení před komisí.

S tím souhlasí i její učitelka, paní Keelerová. „Říkala jsem si, že je to šílené. Nevím, jak bych na některé otázky sama odpověděla, ale Ruth tam mluvila, jako by si povídala s přáteli,“ řekla serveru KRTV.

Jako jeden z hlavních bodů Ruth do své koncepce zařadila různé hry, aby děti měly motivaci chodit do školy. Místo toho, aby předstíraly, že jsou nemocné. „A nedá se žít bez tacos, takže tacos každé úterý,“ doplnila.

Škola nakonec dospěla k rozhodnutí, že dívku na místo ředitelky nepřijme, ale dala jí možnost tuto funkci přechodně zastávat alespoň jeden den. Ruth se tak v kanceláři hlásila už o půl sedmé ráno a zažila dlouhý a zážitky nabitý den.

Studenti vybrali přes šest milionů, aby se školník mohl vrátit do důchodu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám