Hlavní obsah

Studenti vybrali přes šest milionů, aby se školník mohl vrátit do důchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Texas

Osmdesátiletý školník z Texasu se musel z důchodu vrátit do práce, protože nevycházel s penězi. Pomoc mu však poskytli studenti, kteří pro něj vybrali v přepočtu více než 6,1 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pan James, jak starému školníkovi říkají sami studenti texaské Callisburg High School, už byl v důchodu, ale musel se znovu vrátit do práce. Zvýšili mu totiž nájem, a to rovnou o 400 dolarů (přes devět tisíc korun), takže nedokázal vyjít s penězi.

Když se to dozvěděli studenti, vypsali pro něj sbírku na platformě GoFundMe, kde začaly peníze rychle přibývat. Původní cíl byl vybrat 10 tisíc dolarů (necelých 230 tisíc korun), ale konečná částka překonala 270 tisíc dolarů (6,1 milionu korun).

„Nikdo si nezaslouží pracovat celý život,“ řekl televizi Fox 4 jeden ze studentů. Sám pan James však za sebe do médií nechal raději mluvit ředitele školy Jasona Hoopera: „Nechce být středem pozornosti, ale velmi si váží toho, co pro něj studenti udělali.“

Perličkou pak je, že pan James nepodal okamžitě výpověď, ale přinejmenším minulý týden ve škole ještě pořád pracoval.

Dvaaosmdesátiletý Američan může konečně do důchodu. Lidé mu dali 2,5 milionu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám