Hlavní obsah

Diamond Race, závod pro nablýskané sporťáky, nechce nikoho ohrozit

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po českých silnicích se opět projedou nablýskané sporťáky při další jízdě Diamond Race. Organizátor se ale dušuje, že letos se nemají ostatní řidiči čeho bát a zkušenost z loňského ročníku mu dává za pravdu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Automobil z předešlého závodu Diamond Race

Článek

„Určitě nikdo nepojede jak šílenec a nebude nikoho ohrožovat. Není to ani tak, že bych je k tomu jako organizátor donutil, kluci to takhle chtějí sami. Má to být společenská akce, ne gauneřina. Jediná pokuta, která byla loni našemu jezdci uložena, byla za zdržování provozu, tedy za to, že jel až příliš pomalu,“ řekl Právu hlavní organizátor jízdy Milan Markovič.

Policie bude jízdu monitorovat

Policie odmítá, že by jim dělala doprovod, ale slibuje, že bude jízdu monitorovat. „Připraveny budou rychlé policejní Passaty R36 i vrtulník. Jízdu budou hlídat vždy jednotlivá dálniční oddělení,“ uvedl Martin Zadražil z dálničního oddělení policie ve Velkém Beranově.

Diamond Race odstartuje dnes přesně ve 13 hodin od obchodního centra Arkády Pankrác v Praze 4 u výjezdu na Brno. Mělo by tak ubýt problémů vzhledem k tomu, že super rychlé vozy nepojedou skrz Prahu. Poté po dálnici zamíří do Velké Bíteše, kde je připraven koncert zpěváka Petra Bendeho a kde také jízda jako první organizace získá svou hvězdu na místním chodníku slávy, napodobující ten na slavném hollywoodském bulváru.

Večer pak na jezdce čeká party v Brně, kde čtvrteční jízda končí. Další den bude Diamond Race pokračovat na Slovensko, kde se bude na okruhu Slovakia Ring už skutečně závodit o ceny. Na závěrečný slavnostní večer se pak budou muset drahé vozy se svou posádkou dopravit do Budapešti.

Pojede 30 posádek

V letošním ročníku uvidí lidé auta, která byla měsíc a půl k vidění v pankráckých Arkádách. „Zaregistrovalo se třiatřicet posádek, mezi kterými se najdou opravdu krásná auta. Letos máme dokonce i šest Lamborghini. Takovou vlajkovou lodí je právě Lamborghini Murcielago LT 640,“ láká obdivovatele krásných rychlých vozů organizátor.

K účasti v jízdě však nestačí mít jen takovéhoto mazlíčka v garáži. Za každý vůz se platí startovné minimálně 60 000 korun. S luxusním ubytováním a speciálními službami se dokonce může vyšplhat i na 130 000 korun. Stejně jako předchozí ročníky z jízdy Diamond Race poputují peníze do dětských domovů.

„Loni jsme vybrali 150 tisíc a letos to odhadujeme také tak,“ dodal Markovič. Děti z dětských domovů v Krnsku a Jablonném v Podještědí se tak kromě startu, který si každoročně užívají, mohou těšit i na finanční pomoc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám