Hlavní obsah

Devítiletý chlapec objevil v posteli spící lišku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Kdo pobýval v Londýně více než pár hodin, ví, že je tato obří metropole městem lišek. Psovité šelmy se zde pohybují ulicemi a za večerů se ozývá jejich zvláštní štěkání. S přítomností lišek ve městě se smířila i rodina devítiletého Alexandera Westa z Hemel Hempstead. Nesmířila se však s tím, že se lišky rozhodnou žít v jejich domě.

Foto: Profimedia.cz

Liška v posteli může vypadat roztomile, děti však může velmi vážně zranit. Ilustrační foto

Článek

Malý Alexander šel jednoho večera spát a v posteli našel spící vyzáblou mladou lišku, která se neměla nijak k odchodu.

„Alexander začal dolů řvát, že má lišku v posteli, ale já jsem mu nevěřila. Myslela jsem si, že tam spí jen naše kočka, ale pak jsem uviděla ten dlouhý čenich a zjistila, že je to opravdu liška. Byla jsem v šoku, Alexander byl z toho nadšený a měl radost, že si vybrala jeho pokoj. Řekla jsem mu, že je to kvůli nepořádku, který tam má,“ svěřila Dina Luminatiová Westová deníku Metro.

Tento příběh je spíš úsměvný, mnozí Londýňané však mají horší zkušenosti, kdy je liška napadla či pokousala jejich dítě.

Pro město se stávají psovité šelmy velkým problémem. Nejotřesnějším případem je ten z Hackney z roku 2010, kdy lišky pokousaly a zohavily v bytě dvě spící devítiměsíční holčičky.

Reklama

Výběr článků

Načítám