Hlavní obsah

Devítiletý chlapec na Floridě narazil u domu na chřestýše. Myslel si, že je to plyšák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlando

V adrenalinové dobrodružství s dobrým koncem se pro devítiletého Angela změnila návštěva u babičky na předměstí floridského Orlanda. Chlapec za kůlnou narazil na jednoho z nejjedovatějších a nejnebezpečnějších hadů chřestýše diamantového, kterého zpočátku považoval za roztomilé plyšové zvířátko.

Foto: Profimedia.cz

Chřestýš diamantový - jeden z nejnebezpečnějších hadů Severní Ameriky

Článek

Zvědavý hoch, který původně hledal ještěrky, se ke svému objevu přiblížil, naštěstí ale včas zjistil, že to není hračka, ale více než metrový had. „Nejprve jsem se toho chtěl dotknout, protože jsem si myslel, že je to plyšák. Pak jsem ale viděl, jak pohybuje jazykem,“ přiznal podle serveru Fox35 Angelo s tím, že živočich se téměř nehýbal.

Vyděšený chlapec okamžitě vyrozuměl rodinu o tom, co za domem objevil. Angelův otec byl šokován, když uslyšel hada hlasitě zasyčet. „Bylo to slyšet o dva až tři domy dále,“ potvrdil.

Rodiče nato přivolali službu na ochranu volně žijících živočichů, ale když její pracovníci dorazili, řekli, že si s jedovatými hady nedokážou poradit. Situaci vyřešil až jeden z nejzkušenějších lovců zvířat na střední Floridě Bob Cross, který nebezpečného plaza odchytil.

Had podle něj zřejmě pronikl na dvůr tak, že se proplazil pod dřevěným plotem. Ten sahá až k zemi, ale ne úplně.

„Je to šťastný chlapec. Kdyby se pokusil hada zvednout nebo se k němu více přiblížit, mohl celý příběh dopadnout jinak,“ konstatoval Cross podle listu The New York Post. Chřestýše předal specializovanému centru, které jej využije pro výrobu protijedu.

Angelova rodina měla už několikrát co do činění s volně žijícími zvířaty, například s liškami a kojoty. Jednou se jim do garáže dostal dokonce medvěd. S jedovatým hadem se ale setkali poprvé.

Na Floridě ulovili obří krajtu, měřila 5,2 metru a vážila skoro metrák

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám