Hlavní obsah

Děti ji nenavštěvovaly. Seniorka všechny své miliony odkázala kočkám a psům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jmění paní Liouové ze Šanghaje se na sklonku jejího života v přepočtu přiblížilo hodnotě 65 milionů korun, její potomci z něj ale neuvidí vůbec nic. Rozhodla se totiž všechno odkázat svým domácím mazlíčkům, protože ji děti vůbec nenavštěvovaly.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle webu South China Morning Post sepsala paní Liouová již před několika lety závěť, v níž svůj majetek odkázala dětem.

Ale postupem času se rozhodla jinak, takže ze jmění, jehož hodnota se v přepočtu pohybuje kolem 65 milionů korun, budou profitovat její psi a kočky.

Stará dáma totiž došla k přesvědčení, že její děti si nic nezaslouží, a zdůvodňuje to tím, že ji nikdo z jejích potomků nenavštěvuje a nestará se o ni, a to ani v současné době, kdy už je stará a nemocná.

Občas ji pouze kontaktují neosobně, například po telefonu, ale i tyto případy jsou podle ní velmi vzácné.

Jistou překážkou v jejím rozhodnutí se ukázala být skutečnost, že v Číně není oficiálně možné cokoliv odkázat zvířatům.

Proto paní Liouová odkázala svůj majetek veterinární klinice s podmínkou, že všechny tyto prostředky musejí být použity na péči o její mazlíčky a jejich potomky.

Tento způsob posvětil také úřad, jenž v Číně poslední vůle eviduje, a jeho zaměstnanci seniorce ještě poradili, aby dohledem nad správným využitím peněz pověřila osobu, které důvěřuje.

Ale zároveň jí také připomněli, že pokud se její postoj k dětem v budoucnu ještě změní, může změnit také svou poslední vůli.

Američan neměl televizi ani téměř žádný nábytek. Svému městu ale odkázal 85 milionů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám