Hlavní obsah

Desetkrát levnější galon benzinu stál zaměstnance čerpací stanice místo

Potěšení řidiči nemohli uvěřit svým očím, když projížděli okolo čerpací stanice Shell ve městě Rancho Cordova na severu americké Kalifornie. Galon (zhruba 3,78 litru) benzinu se tam totiž prodával za senzačních 0,69 dolaru (16,2 Kč). Šlo však o chybu pracovníka benzinky, který měl inzerovat galon benzinu za 6,99 dolaru (zhruba 164 Kč) a špatně umístil desetinnou čárku.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Čerpací stanice společnosti Shell. Ilustrační snímek

Článek

„Myslel jsem si, že je to jen noční můra,“ vylíčil pak regionální stanici KOVR TV John Szczecina, který kvůli nešťastné chybě přišel o místo.

 Nešťastný manažer stanice John Szczecina kvůli chybě přišel o místo.

Na mimořádně levný benzin upozornil řidič Darryl Surita, který natankoval plnou nádrž za zhruba 14 dolarů (zhruba 330 Kč) a zážitek následně sdílel na Instagramu. Jeho tip vyvolal obrovský zájem a do odstranění chyby stál Szczecinův omyl zaměstnavatele 16 tisíc dolarů (téměř 377 tisíc Kč). Surita měl přitom za to, že jde o chybu systému, za niž nebude nikdo potrestán.

Ani vysoké ceny benzínu zatím nezvýšily zájem Američanů o elektromobily

AutoMoto

Když zjistil, že Szczecina přišel o práci, začal sdílet odkaz na sbírkovou akci, která měla exzaměstnanci Shellu pomoct s uhrazením ztrát. O víkendu více než tisícovka dárců vybrala přes 20 tisíc dolarů (471 tisíc Kč), podotkl web listu Los Angeles Times.

Reklama

Výběr článků

Načítám