Hlavní obsah

Desetiletý kluk v USA ukradl auto a ujížděl policii po dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saginaw

Policisté ve státě Michigan na konci května naháněli ne zcela obvyklého zloděje auta. Byl jím totiž desetiletý kluk, který se policejní hlídce pokoušel ujet po dálnici a pak se dal na útěk.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policejní sbor v americkém státě Michigan zveřejnil krátké video z honičky na dálnici I-75. Policisté tam pronásledovali ukradené auto, za jehož volantem seděl desetiletý chlapec.

Jeho jízda nebyla příliš jistá, přesto se odmítal vzdát. Na vůz ukradený v nedalekém městě Saginaw upozornil monitorovací systém OnStar, s jehož pomocí se auto nakonec povedlo také najít a zastavit. S lokalizací navíc pomohli i další řidiči, kteří volali na tísňovou linku, že po dálnici jede auto, které řídí dítě.

Hlídka ukradený vůz pronásledovala zhruba 1,5 kilometru. Po lehčím nárazu do svodidel a zastavení se pak velmi mladý řidič dal na útěk, ale zasahující policisté neměli podle serveru CBS Detroit problém jej během chvíle zadržet.

Michiganská policie zároveň informovala, že při incidentu nebyl nikdo zraněn a chlapec okamžitě putoval do okresní vazební věznice pro mladistvé.

Japonec jezdil 60 let bez řidičáku. Přišlo se na to náhodou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám