Hlavní obsah

Dentisté z New Jersey dělají zadarmo nové zuby policistům a záchranářům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zubař Jason Auerbach a jeho kolegyně Dayna Cassandraová spustili iniciativu, jejímž cílem je poskytovat zdarma zubní implantáty členům bezpečnostních či záchranářských jednotek. Prvním příjemcem se stal detektiv z New Jersey.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Anglický výraz first responders označuje policisty, vojáky, hasiče, zdravotníky a další složky, jejichž členové na místě nějaké vážné události zasahují a pomáhají jako první. A právě toto spojení dalo název projektu Riverside Oral Surgery First Responders Initiative, jež má za cíl poskytovat jak stomatologické, tak kosmetické služby v rámci ústní dutiny.

Iniciativu založili doktor Jason Auerbach a doktorka Dayna Cassandraová a s pomocí dalších odborníků a partnerů z oblasti výrobců zubních implantátů a dalších stomatologických produktů chtějí přinejmenším jednou ročně někoho z dané skupiny lidí potěšit zcela novým chrupem.

Johnnie Ramos před zákrokem a po něm

„Máme velké štěstí, že můžeme lidem pomáhat,“ řekl Jason Auerbach serveru Fox News. „A dávalo nám smysl, že pokud něco takového uděláme, uděláme to pro lidi, kteří se pro ostatní vystavují nebezpečí. To jsou lidé, kteří si to podle mého názoru zaslouží nejvíc,“ rozvinul Auerbach myšlenku celého projektu.

Zveřejnil proto výzvu na sociálních sítích a jako prvního společně s kolegy vybrali Johnnieho Ramose, jenž již 31 let pracuje jako detektiv. Ten přiznal, že se již od dětství o zuby staral velmi špatně, jedl nezdravé potraviny a k tomu ještě i kouřil.

„Přál bych si, abych se zamlada o své zuby staral lépe,“ řekl Ramos s poukazem na to, že kvůli špatným zubům byly návštěvy u zubaře velmi nepříjemné, takže tam postupně přestal chodit, a jeho zuby se tedy začaly kazit ještě rychleji.

Z nových zubů je pochopitelně nadšený a tvrdí, že se s nimi cítí mladší a sebevědomější v každodenním životě a že má znovu opravdový důvod se usmívat. Iniciativa dvou dentistů z New Jersey však nemůže pomoci všem, a tak Johnnie Ramos vyzývá všechny lidi, aby neudělali takovou chybu jako on a o své zuby se svědomitě starali a chodili k zubaři, dokud ještě je co zachraňovat.

Opravu zubní korunky pojišťovna neproplatila. Pacient spolkl důkaz

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám