Hlavní obsah

Dali se znovu dohromady po 75 letech. Chtějí spolu být už navždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká média přednedávnem přinesla příběh neobyčejné náklonnosti dvou seniorů, kteří se poprvé potkali na střední škole a znovu se dali dohromady po 75 letech. Nyní již spolu hodlají zůstat natrvalo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dnes devadesátiletý Bill Hassinger poprvé potkal o dva roky starší Joanne Blakkanovou v roce 1947, když chodil do prvního ročníku na střední škole v americkém státě Michigan. „Vždycky mi držela místo,“ vzpomíná Bill na to, že se s Joanne začali vídat ve školním autobusu, seděli vedle sebe a povídali si.

Jejich vzájemná náklonnost postupně nabírala na intenzitě a Joanne vůbec nevadilo, že Bill je o dva roky mladší. Připadal jí zkrátka roztomilý. Mladík pak byl pyšný, že o něj projevila zájem starší dívka. Doprovodil ji i na maturitní ples a věnoval jí náramek se zelenými kameny.

Joanne zakrátko odjela na univerzitu, ale s Billem se vídali alespoň o víkendech. Za těchto podmínek však jejich vztah po nějakém čase ztratil na síle a podle slov Joanne se „tak nějak odcizili“.

Seniorka před čtyřiceti lety zanevřela na muže, teď se vdala sama za sebe

Koktejl

V dalších letech si oba našli nové partnery, s nimiž vstoupili do manželství, a oba měli tři děti. Bill má vedle toho pět vnoučat a jedno pravnouče, zatímco Joanne čtyři vnoučata a jedno pravnouče, uvedl web The Washington Post.

Billova žena zemřela v roce 2021 po 68 letech manželství. Joanne přišla o manžela již v roce 1989 a žádného jiného muže si od té doby již nenašla. „Příležitosti tady byly, ale už jsem o to neměla zájem,“ vysvětlila stará dáma, že od té doby žila sama.

To se však změnilo v roce 2022, kdy Joanne začala pomáhat s organizací srazu spolužáků ze střední školy. A při té příležitosti znovu narazila i na Billovo jméno. Podařilo se jí najít jeho adresu a napsala mu, ačkoliv tedy na začátku jí k tomu musela dodat kuráž dcera. A netrvalo dlouho a opět se s Billem po více než sedmdesáti letech sešli.

„A bylo to úplně stejné jako za starých časů,“ vzpomíná dnes Bill. Joanne s ním ovšem mírně nesouhlasí: „Na střední škole jsem ho měla moc ráda, ale dnes jsou ty city ještě silnější,“ potvrzuje, že i po těch mnoha letech v sobě znovu našli zalíbení, takříkajíc na druhý první pohled, přestože to ve skutečnosti bylo už podruhé.

Od té doby se začali nejprve pravidelně scházet, pak navštěvovat doma a nyní spolu tráví hodně času, jako by byli manželé. Hrají karty, luští křížovky a užívají si procházky venku. A mají se tak rádi, až to na nich vidí i úplně cizí lidé.

Již několikrát za ně například v restauraci zaplatili jiní hosté. „Naposledy nám takoví mladí lidé říkali, že jsme moc hezký pár a že by chtěli být jako my,“ září šťastná Joanne. A naprosté pochopení našli i u obou rodin.

Zatím se ještě nerozhodli, že by se k sobě nastěhovali, nebo že by se dokonce vzali, avšak tyto úvahy oba považují za víceméně podružné. „Ale jisté je jedno: už budeme pořád spolu a rozhodně nechci, aby to bylo jinak,“ má o budoucnosti jasno Joanne. A také již zase na ruce nosí zelený náramek, který před tolika lety od Billa dostala.

Svatba nadvakrát. Novomanželé opakovali obřad pro babičku v domově pro seniory

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám