Hlavní obsah

Čínského seniora považovali za mrtvého. V pytli se jim začal hýbat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem šest lidí je vyšetřováno šanghajskými úřady poté, co seniora v domově důchodců považovali za mrtvého a svou chybu si uvědomili, až když se začal hýbat v pytli na mrtvoly při nakládání do pohřebního vozu.

BEZ KOMENTÁŘE: Z domova důchodců v Šanghaji nechali odvézt seniora do márnice, pohřebáci ho vrátili, že je živý Video: AP

 
Článek

Šanghaj se potýká s lockdownem a rapidním šířením koronaviru, při převozu zemřelých jsou k vidění obrázky stejné jako v počátku pandemie – o tělo se starají lidé v ochranných oblecích a těla jsou převážena za přísných opatření.

V neděli však došlo v jednom z pečovatelských domů málem k tragickému omylu. Jeden z klientů ve vážném stavu byl prohlášen za mrtvého. Tělo bylo zabaleno do vaku na mrtvoly a pracovníci pohřebního ústavu ho už nakládali do vozu. Celý incident kdosi natočil a video se lavinovitě začalo šířit sociálními sítěmi.

Jako ve vězení: Úřady v Číně zvenku zamykají lidi v bytech kvůli covidu

Svět

Na záběrech je možné vidět několik zaměstnanců pohřebního ústavu, kteří se dívají do vaku, protože je upoutaly drobné pohyby. „Živý! Viděli jste to? Živý,“ říká jeden ze zaměstnanců. „Už ho znovu nezakrývejte,“ říká druhý. Následně je muž opět převezen dovnitř budovy.

Šanghajské úřady incident potvrdily s tím, že šest zaměstnanců je v souvislosti s mylným určením smrti vyšetřováno. Vedení domu pro seniory se za incident omluvilo. Pohřební ústav naopak oznámil, že oba své pozorné zaměstnance odměnil částkou 5000 jüanů (zhruba 18 tisíc korun).

Covidová krutost v Šanghaji nebere konce. Úřady hodlají ještě přitvrdit

Koronavirus

I přes přísnou uzávěru narůstá v Šanghaji počet nakažených koronavirem i počet těch, kteří covidu-19 podlehli. Ještě hůř však na obyvatele dopadá drastická uzávěra města.

Šanghaj kvůli šíření covidu-19 staví ploty a zátarasy kolem budov

Koronavirus

V uplynulých dnech se na sociálních sítí objevily záběry zoufalých lidí, kteří ze svých bytů křičí, že umírají hlady. V některých čtvrtích byly domy, kde byla potvrzena nákaza, obehnány ploty či byly ke dveřím přistaveny železné zátarasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám