Hlavní obsah

Chceš ze mě mít puťku v domácnosti? Zaplať, vzkazuje žena svému partnerovi

Novinky, Veronika Kulhavá

Tučnou částku požaduje po svém příteli jistá Američanka za to, že opustí svou práci a stane se ženou v domácnosti na plný úvazek. Její partner nechce na tuto nabídku přistoupit, pár se přitom snaží o třetího potomka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Anonymní žena z USA zveřejnila na internetu příspěvek, který záhy vyvolal vášnivou diskuzi. Dvojnásobná matka se zmínila, že s partnerem plánují dalšího potomka. Zvažuje kvůli tomu odchod z práce za účelem péče o děti a domácnost.

„Partner vydělává pětkrát více než já a mohli bychom si dovolit, abych nepracovala, ale nechci ztratit nezávislost, zvláště když nejsme manželé,” vysvětluje svoji situaci Američanka.

Žena dále napsala, že se nechce své práce vzdávat, aby se v případě rozchodu nestala finančně zranitelnou. Pokud by se však rozhodla zůstat doma a opustit svoji pracovní pozici, bude od svého partnera očekávat určitý peněžní příspěvek, aby nepřišla o veškeré finanční prostředky. Stovky lidí s jejím názorem souhlasí.

Samoživitelka s pěti dětmi vyhrála 2 miliardy v loterii

Komerční články

„Jelikož nejste vdaná, což by vám poskytlo stejné právo na společný majetek, musíte myslet trochu jinak, než by myslela vdaná žena v podobné situaci,“ souhlasí jedna ze čtenářek.

Jako matka v domácnosti by Američanka po svém partnerovi požadovala jednorázovou částku ve výši 10 tisíc dolarů (227 tisíc korun) nebo pravidelné měsíční příspěvky, aby neměla nikdy nouzi o peníze.

Přítel to bere jako důkaz partnerčiny nedůvěry vůči němu a všechny její požadavky zamítá. Ženě pravděpodobně nezbude nic jiného než se po uplynutí třetí mateřské dovolené v budoucnu navrátit zpět do práce.

Anketa

Souhlasíte s přístupem dotyčné ženy?
Ano
82,1 %
Ne
17,9 %
Celkem hlasovalo 5583 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám