Hlavní obsah

Černá kočka zachránila svého psího parťáka před útokem kojotů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havanský psík z města Edmond v Severní Dakotě vděčí za svůj život černé kočce. V prosinci na něj totiž na zahradě jeho majitelů zaútočili kojoti, ale jeho kočičí kamarádka je rázně zahnala na útěk.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kojoti napadli malého psíka Oakleyho již 1. prosince, ale rodina Dyerových, na jejichž pozemku se incident odehrál, zveřejnila záběry z bezpečnostní kamery až na začátku letošního roku. Lane Dyer tehdy vypustil Oakleyho na zahradu, aby si tam „vyřídil své věci“, a mezitím se věnoval dalším dvěma psům uvnitř domu.

Po chvíli však Dyerovi uslyšeli hlasité zvuky a zakrátko do domu vběhl Oakley. Hned byly vidět rány na hrudi i na boku a pes také dost krvácel. Paní domu pejskovi poskytla základní ošetření a s manželem ho naložili do auta, aby ho odvezli k veterináři.

Ještě cestou se podívali na záznam z bezpečnostní kamery, aby zjistili, co se vlastně stalo, a nevěřili svým očím. Na jejich zahradu totiž vnikli dva kojoti a jeden z nich na Oakleyho zaútočil. Vtom se však na scéně objevila kočka Binx a oba agresory zahnala.

Naštěstí se ukázalo, že psíkova zranění nebyla nijak vážná. Podle serveru Fox News je spravilo několik stehů a nyní je již Oakley v naprostém pořádku. A v klidu je i odvážná Binx, která dál spokojeně žije na zahradě.

Strážkyně zahrady

Dyerovi si ji totiž nepřinesli domů, to ona se u nich usadila. Nejprve k nim začala chodit jen na „inspekce“, ale když ji začali krmit, tak už zůstala. Brzy také získala přístup do domu, ale to ji neláká a raději zůstává na zahradě, kterou má pod permanentním dohledem.

Podle majitele domu je právě potulná minulost Binx důvodem, proč je malý Oakley ještě naživu. „Určitě se mnohokrát dostala do situací, kdy se musela bránit. Přesně věděla, co se děje, a bez váhání jednala,“ je přesvědčen Lane Dyer.

Binx se tak velmi obětavě odvděčila za péči, které se jí u rodiny Dyerových dostává. A smůlu v žádném případě nenosí.

Muž vylezl na vysoký sloup zachránit kocoura, ale ten seskočil a odešel domů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám