Hlavní obsah

Bruselský obchod prodává na kila nerozbalené balíky od Amazonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Bruselu otevřel obchod, který po kilech prodává ještě zapečetěné nebo nechtěné zásilky od Amazonu. Podle agentury Reuters zákazník předem netuší, co koupil. Dozví se to až po rozbalení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obchod s názvem Pile ou Face, což znamená „panna, nebo orel“, se nachází poblíž centrálního náměstí Place Flagey. Zákazníci si mohou balíčky vybírat sami a platí 16 eur (400 korun) za kilogram. Někteří své nákupy otevírají rovnou na místě.

„Je to jako hazardní hra. Zaplatil jsem 40 eur a mám troje nebo čtvery sluchátka, udělal jsem dobře,“ řekl agentuře Reuters Paul, který odmítl uvést své příjmení. Gisele Peetersová však byla trochu zklamaná. Její balíček za 14,40 eura obsahoval stařičký telefon s číselníkem. „Není to nic, co bych si koupila. Pokusím se ho prodat dál,“ neskrývala zklamání.

Majitel obchodu Arnaud Userstam uvedl, že lidé mají největší radost z chytrých hodinek a telefonů, ale jiní se domů vracejí s oblečením nebo podivnými věcmi. „Jedna paní dostala 100 zubních kartáčků pro psy,“ řekl.

Userstam obchod otevřel, když se s manželkou zajímali o to, co se děje se zásilkami, které mají problémy s doručením. Sami tento problém totiž zažili. Zjistili, že podobné obchody existují i jinde.

Pile ou Face podepsal smlouvy s velkým americkým e-shopem Amazon v Evropě, aby získával balíky, které si nikdo nevyzvedl, zákazníci je vrátili nebo se jednoduše ztratily. Userstam smlouvy blíže nespecifikoval, uvedl však, že dříve bývaly tyto balíky prostě zničeny.

Anketa

Koupili byste si balík, jehož obsah neznáte?
Kupuji je běžně
2,2 %
Už jsem to vyzkoušel/la
2,8 %
Zkusil/la bych to
29,7 %
Ne
65,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9988 čtenářů.

Američance přišlo přes 100 neobjednaných balíků z Amazonu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám