Hlavní obsah

Američance přišlo přes 100 neobjednaných balíků z Amazonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na adresu ženy z Virginie přišlo v rychlém sledu více než sto balíků, které si nikdy neobjednala. Následné prošetření ukázalo, že prodejce potřeboval uvolnit skladovací prostory, a tak zboží poslal na náhodnou adresu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dostat něco zadarmo není špatná věc, ale Cindy Smithová z Virginie to dnes jistě vidí naprosto jinak. Z internetového tržiště Amazon jí totiž přišlo více než sto balíků se zbožím, které si nejen neobjednala, ale v takovém množství jí ani k ničemu nebylo.

V zásilkách totiž bylo zhruba tisíc svítilen na hlavu, takzvaných čelovek, kolem osmi set tavných pistolí a také desítky dalekohledů. „Lidé si mysleli, že jsem blázen. Měla jsem auto plné čelovek a tavných pistolí a dávala jsem je každému, koho jsem potkala,“ cituje Cindy server UPI.

Na všech krabicích byla uvedena adresa Cindy Smithové, ale příjemcem měl být někdo se jménem Lixiao Zhang. A jelikož o nikom takovém žena v životě neslyšela, myslela si, že jde o podvod, kdy si prodejci sami vytvoří umělé objednávky a prodeje, aby zvýšili svoje hodnocení.

Levnější než sklad

Amazon začal věc prošetřovat a s tím také podobnou stížnost z května, kdy Liz Geltmanové z Washingtonu zase přišla hromada neobjednaného dětského povlečení. Výsledkem bylo zjištění, že v obou případech rozesílali zboží sami prodejci, přičemž adresy vybírali náhodně.

Primárním cílem však nebylo uměle navýšit prodeje, ale uvolnit místo ve skladech Amazonu. „Například čínský prodejce si u Amazonu pronajímá sklad, a když ho potřebuje uvolnit, rozešle zboží na náhodné adresy, protože ho to vyjde levněji než pronájem skladu,“ vysvětlil právník CJ Rosenbaum.

Společnost Amazon v návaznosti na prošetření oznámila, že v obou případech prodejce vyloučila ze své prodejní sítě.

Dobrodinec našel balíky pohozené v příkopu. Všechny je doručil

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám