Hlavní obsah

Brněnská medvíďata se poprvé podívala do světa

– Brno
Právo, pko

Kamery, fotoaparáty, mikrofony. Jak při příjezdu světové celebrity to vypadalo ve čtvrtek v areálu brněnské zoo. Poprvé mimo porodní brloh a jeho bezprostřední okolí se totiž podívaly nové hvězdy zahrady - třináctitýdenní dvojčata medvíďat kamčatských.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Medvídě se kroutí v náruči ošetřovatele.

Článek

A nebyl to pro ně zrovna zábavný výlet, chovatele je sebrali od mámy Kamčatky a před blesky fotoaparátů museli snést čipování a očkování. Za čtvrt hodiny ale bylo po všem a desetikiloví drobečci se vrátili zpátky k matce. Veterinář pak mohl slavnostně ohlásit, že dvojčata jsou kluci.

„Již zhruba týden má tříčlenná medvědí rodina možnost pohybu mimo porodní brloh, tedy zatím jen do vedlejší místnosti a na pedok. Kamčatka po měsících hladovění dostává pravidelnou dávku ovoce, zeleniny, ryb, ovesných vloček a dalších pochoutek. I malí méďové zkouší, co by jim mohlo kromě mateřského mléka chutnat,“ prohlásila mluvčí zoo Lucie Kapounová.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Dvojčata medvíďat kamčatských byla na své první vycházce.

Na 8.května mají medvědí bratři naplánovány křtiny. To už by se měli volně pohybovat po novém výběhu.

Na jejich slavný den je naplánován zábavný program pro návštěvníky zoo, za kmotry medvíďatům půjdou zpěvačka Ilona Csáková a brněnský primátor Roman Onderka. Z více jak tisíce tipů na jména medvíďat bude nyní vybráno šest a veřejnost bude mít týden na hlasování pomocí facebooku, e-mailu nebo na www.zoobrno.cz. Brněnská zoo chová medvědy kamčatské jako jediná v republice.

Reklama

Výběr článků

Načítám