Hlavní obsah

Boj prodavačů pouťových balónků o lepší místo na náměstí skončil výbuchem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šen-jang

Do ohlušujícího výbuchu v centru města vyústil konflikt mezi dvěma prodavači balónků na náměstí v jihočínském Šen-jangu. Přetahovali se o výhodnější pozici, která by jim zajistila větší odbyt.

Boj prodejců balónků v Číně skončil výbuchemVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Kuriózní a současně nebezpečný incident se odehrál tento měsíc před očima řady svědků. Dobré počasí slibovalo oběma zajímavé zisky, ale jedno místo na velkém náměstí jim připadalo přece jen ještě výnosnější.

Konkurenční střet tak na sebe nenechal dlouho čekat. Do sporu se pokusila zasáhnout jedna kolemjdoucí ve snaze znesvářené prodejce uklidnit. Najednou ale jeden z balónků explodoval, po čemž následovala řetězová reakce a ohnivá koule.

Zatímco vzduchem létaly cáry, přihlížející lidé se vyděšeně rozprchli do všech směrů v zoufalé snaze předejít nepředvídatelné újmě. Podlé médií kupodivu nebyl nikdo vážně zraněn.

V hlavní roli zapalovač?

Co konkrétně explozi přivodilo, není jasné. Některé zdroje uvádějí, že jeden z prodavačů zapálil druhému jeden z balónků zapalovačem.

Protože oba obchodníci chtěli zjevně ušetřit a namísto hélia naplnil balónky levnějším, ale třaskavým vodíkem, nemohla událost skončit jinak než explozí.

Odvážlivec přeletěl poušť na balóncích s héliem

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám