Hlavní obsah

Běžec v Central Parku narazil na kojota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si Brett Cohn z New Yorku v sobotu ráno vyběhl do Central Parku, nevěřil svým očím, když spatřil volně se potulujícího kojota. Navzdory tomu, že tato americká metropole obecně považována za „betonovou džungli“, kojotů tam podle odborníků žijí zhruba dvě desítky.

V Central Parku se potuloval kojotVideo: Reuters

 
Článek

Když Cohn při ranním výklusu narazil v Central Parku na kojota, okamžitě tasil telefon a toto netradiční setkání natočil. Na rozdíl od něj však zvíře vypadá naprosto v klidu: chvíli si Bretta prohlíží a pak si odejde po svých.

Video mělo velký ohlas na sociálních sítích a uživatelé se podivovali zejména nad velikostí zvířete. Jeden z nich například hlásil, že vypadá o dost větší, než jsou kojoti v Chicagu, a jiný zase doplnil stejný poznatek z Kalifornie.

K záběrům se vyjádřili také odborníci z organizace Manhattan Bird Alert, která sleduje a dokumentuje přírodu v této části města. Ti vysvětlili, že tento kojot má ve svém rodokmenu velmi pravděpodobně i vlky. „Asi má více vlčích genů než ostatní,“ napsali pod Brettův příspěvek.

Černá kočka zachránila svého psího parťáka před útokem kojotů

Koktejl

A zároveň upřesnili, že jde o „místní známou firmu“, která se vyznačuje tím, že bývá často k vidění přes den. „Kojoti jsou aktivní spíše v noci, ale nejsou to vysloveně noční zvířata,“ vysvětlili newyorští přírodovědci.

Na závěr pak vydali varování, že sice jde o dost plaché tvory, ale pokud se cítí v ohrožení, mohou se aktivně bránit. Pokud lidé na nějakého narazí, mají zachovat klid a držet se v bezpečné vzdálenosti, ideálně alespoň kolem zhruba padesáti metrů. A zároveň doporučili, aby majitelé psů měli při venčení v parku své mazlíčky vždy na vodítku.

Podle webu Daily Mail se kojoti v New Yorku a jeho okolí začali vyskytovat v průběhu třicátých let minulého století a vědci odhadují, že jejich populace v této oblasti čítá zhruba dvacet kusů. Tento počet však kolísá v závislosti na ročních obdobích a dalších faktorech.

Býk v New Jersey vběhl na koleje, narušil spojení s New Yorkem

Koktejl
Související témata:
Central park

Výběr článků

Načítám