Hlavní obsah

Běžec plácl reportérku po pozadí v přímém přenosu, hrozí mu vězení

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až jeden rok vězení hrozí běžci, který v sobotu 7. prosince během závodu ve městě Savannah v americkém státě Georgia plácl reportérku lokální televize WSAV-TV Alex Bozarjianovou po pozadí během vysílání. Přestože muž svého činu později litoval, případ má soudní dohru a hrozí mu trest za sexuální obtěžování.

Foto: Ben Senger, Twitter

Moderátorka Alex Bozarjianová (druhá zleva) s týmem, který reportoval o akci Savannah Bridge Run

Článek

Reportérka Alex Bozarjianová právě vysílala zprávu ze závodu ve městě Savannah, za jejími zády probíhali běžci. Někteří z nich do kamery gestikulovali. Jeden z mužů se ale nespokojil s máváním a ženu plácl po zadku. Reportérka z toho byla viditelně v šoku a tvářila se otřeseně. Video během krátké chvíle obletělo sociální sítě a má již přes 12 milionů zhlédnutí.

Běžkyni pronásledoval u rybníka v Třebíči obnažený muž

Krimi

Thomas Callaway, 43letý běžec, se k činu sám přiznal v místní televizi. Tvrdí však, že reportérku chtěl poplácat jen po rameni. „Až z televizních záběrů jsem si uvědomil, že jsem té slečně sáhl na zadek,“ uvedl pro WSAV-TV Callaway. „Byla to příšerná chyba,“ dodal.

Moderátorka je však jiného názoru. Podle ní se jednalo o záměrné jednání, muž ji prý kromě plácnutí i hýždě záměrně zmáčkl. „Pro muže, který mě dnes ráno plácl přes zadek: Zaútočil jste na mě, udělal ze mě předmět sexuální touhy a ponížil jste mě. Jakákoliv žena by neměla být nikdy vystavena takovému jednání při své práci nebo kdekoliv jinde,“ napsala reportérka na Twitter.

Za reportérku se postavil i její zaměstnavatel. Běžci nyní hrozí až jeden rok vězení, kdy může být shledán vinným ze sexuálního obtěžování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám