Hlavní obsah

Bertrand Cantat stráví svátky za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VILNIJUS

Francouzský zpěvák Bertrand Cantat, který je obviněn z vraždy své přítelkyně, herečky Marie Trintignantové, přečká Vánoce ve vilnijuském vězení, kde čeká na soudní řízení. Svátky oslaví sám v cele o sedmi metrech čtverečných a bude sledovat televizi.

Foto: Josef Zajíc

Extremní běh na Lysou horu. 25.1.2014, Příprava před závodem.

Článek

"Tady ve vězení se vánoční dny od těch ostatních moc neliší," uvedl Alexand Davidonis, ředitel věznice.

Cantatovi rodiče jsou momentálně ve Vilnijusu a rovněž jeho sestra by se tam měla brzy dostavit. "Bertand však s nimi svátky neoslaví, až do 28. prosince totiž nikoho neuvidí," upřesnil zpěvákův advokát Virginjus Papirtis.

Přesto se ve vězení snaží vytvořit alespoň náznak vánoční atmosféry. "Bude tu vánoční stromek. Zmírnili jsme pravidla pro styk mezi vězni a povolili jsme, aby mohli dostávat více balíků než obvykle," prozradil Davidonis.

Na svátky o chlebu s čajem

Svátky konce roku Cantat stráví ve strohé cele, kde se nachází jen postel, kulatý stůl, židle, toaleta a televize. "Sledování kabelové televize je tu tradice. Vězni ji mají povolenou o Vánocích a na Silvestra. Na poslední den v roce jsme také připravili ohňostroj," sdělil ředitel věznice.

Rovněž sváteční menu bude odlišné. Podle francouzského listu Derniere Nouvelles d´Alsace si Cantat na Štědrý den pochutná na cereáliích, chlebu a čaji, o den později posnídá vejce. V poledne se bude servírovat mléčná polévka se zeleninou a rýží.

39letý Cantat, zpěvák skupiny Noir Desir je obviněn z roho, že v létě způsobil Marii Trintignanotové četná zranění, kterým herečka v nemocnici podlehla.

Rocker je podle dozorců jedním z nejnavštěvovanějších vězňů a denně mu prý chodí desítky dopisů. "Přestože stále zůstává v kontaktu se světem venku, svobodu mu to nahradit nemůže, zvláště o Vánocích," uzavřel Davidonis.

Reklama

Související témata:

Související články

Bertrand Cantat je hvězdou francouzského rocku

Bertrand Cantat, na kterého byla uvalena vazba v litevském Vilniusu, neboť je podezřelý, že způsobil smrtelné zranění své přítelkyni, francouzské herečce Marie...

Výběr článků

Načítám