Hlavní obsah

Australské město sužuje tajemný bandita v kápi a dlouhém plášti

Novinky, tcs

Zní to jako ze špatného filmu, ale policisté v Novém Jižním Walesu se musí potýkat s kriminálníkem, který si zvolil opravdu originální maskování. Lupič své zločiny páchá pod rouškou tmy s kápí přes hlavu a zahalen do temného pláště.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v Novém Jižním Walesu pátrá po banditovi v kápiVideo: NSW Police Force

 
Článek

Policie zveřejnila ve čtvrtek záběry několika pokusů o krádeže a loupeže a žádá veřejnost o informace vedoucí k dopadení záhadného zloducha.

Slovo pokus je na místě, protože první činy maskovaného muže příliš úspěšné nebyly. Na konci června přepadl golfový klub nedaleko městečka Bloomfield. Pokusil se ukrást věc, o které si myslel, že je bankomat, ovšem byla to čtečka kreditních karet.

O dva týdny později udeřil maskovaný muž podruhé. Tentokrát se pokusil vykrást už opravdový bankomat v supermarketu ve městě Orange. Podle záznamů se do přístroje snažil dostat zhruba hodinu, ale nakonec musel odejít z prázdnýma rukama.

Jak varuje policie, záběry na kápi a dlouhý plášť se mohou sice zdát zábavné, lupič však může být nebezpečný. To dokládá jeho čin o týden později, opět ve městě Orange. Tentokrát zločinec přepadl v hotelu jednoho ze zaměstnanců a vyzbrojen byl puškou a nožem.

Nepoštěstilo se mu ani tentokrát. Dlouho se snažil dostat do bankomatu a následně do pokerového automatu. Nakonec se musel spokojit pouze s tržbou na baru. Při útěku přeskočil plot oddělující pozemek hotelu a zmizel po kolejové trati do tmy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám