Hlavní obsah

Australan visel dvanáct hodin na větvi nad krokodýlími tlamami

Sydney

Australan Stan Martell měl ohromné štěstí. Strávil dvanáct hodin tím, že se "držel jako koala" větve stromu a jen se zděšeně díval na to, jak pod ním ve vodě krouží krokodýli. V této situaci se ocitl poté, co s lodí najel na mělčinu.

Foto: Desmond Boylan, Reuters

Australan si prožil nad tlamami krokodýlů perné hodiny.

Článek

Muž se přiznal, že na strom musel vyšplhat poté, co usnul na loďce na řece Lynne River v severovýchodní Austrálii. Věděl, že je plná krokodýlů, ale starosti si s tím nedělal. Když se však probudil, zjistil, že loď je plná vody a beznadějně zaklíněná mezi stromy u břehu. Celou noc pak Martell strávil tím, že zoufale sledoval, jak si na něj brousí zuby krokodýli a bál se, že se s ním větev ulomí.

"Vyšplhal jsem tak vysoko, jak to šlo, a celou noc jsem tam prostě seděl jak koala. Ti krokodýli mi trochu dělali starosti. Z místa jsem viděl dva, jeden byl fakt velký a druhý měl tak tři metry. Nechtěl jsem zkoušet někam doplavat. Tak jsem tam jen seděl a myslel na to, že je prostě neuvěřitelné, že se o stalo právě mně," řekl Martell australské stanici ABC.

Ráno ho našli záchranáři, když se mu podařilo aktivovat mobil a nouzové vysílání rádia. Seržant John Kazandsis z místní policie prohlásil, že ačkoliv Martell viděl jen dva krokodýly, "určitě jich pod hladinou číhalo ještě mnohem víc".

Reklama

Výběr článků

Načítám