Hlavní obsah

Astronom natočil za jasného dne UFO, viděly ho tisíce lidí

Novinky, vps
Pikeville

Amatérský astronom Allen Epling zachytil minulý týden na obloze podivný válcovitý objekt. Muž z Kentucky neváhal, popadl kameru a skrz teleskop natočil jasně zářící UFO. Podle vyjádření policie volalo ten den na tísňové linky mnoho lidí, kteří hlásili pozorování stejné události. Zatím se nikomu nepodařilo objasnit původ pozorovaného objektu.

BEZ KOMENTÁŘE: UFO, které natočil amatérský astronom Allen Epling

 
Článek

Astronom popsal UFO jako dvě vedle sebe umístěné zářivky. Někdy kvůli jasné záři splynuly v jednu, chvílemi byly naopak skoro neviditelné. Policie státu Kentucky přijala podle televizní stanice WYMT stovky telefonátů od lidí, kteří hlásili jasný neidentifikovatelný objekt na obloze. Kentucká letecká garda přitom informovala, že v daný čas nezaznamenala ve vzdušném prostoru žádné neznámé objekty.

Epling tvrdí, že objekt se během dvouhodinového pozorování hýbal pouze minimálně, čímž jsou vyloučeny teorie o letadle nebo helikoptéře. Přesnou výškou si nebyl jistý, ale UFO se prý nacházelo nad běžnou letovou hladinou, což značně odporuje tvrzení, že se ve skutečnosti jednalo o osmimetrové solární plavidlo, které se prodává jako hračka pro děti. To by se totiž do takové výšky nemělo dostat. Válcovité UFO tak i nadále zůstává záhadou.

BEZ KOMENTÁŘE: Podivná světla na noční obloze přilákala pozornost médií i ufologů, zřejmě šlo ale o sondy

Pozorování UFO nad územím USA jsou poměrně častá. Některá se podaří celkem logicky vysvětlit, jako například různobarevná světla nad městem Blue Springs. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: UFO natočené v Salt Lake City ale viděli i lidé na Slovensku nebo v Polsku

Vždy se ale najdou objekty, jejichž původ nevysvětlí ani odborníci. Mezi takové stále patří UFO z konce června. To bylo kromě USA spatřeno i v Polsku nebo na Slovensku. [celá zpráva]

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Reklama

Výběr článků

Načítám