Hlavní obsah

Mladík kolem divných světel rozpoutal UFO senzaci

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blue Springs

Několik svědků nad městem Blue Springs v americkém státě Missouri v posledních dvou týdnech zpozorovalo podivná různobarevná světla. Jeden z nich zveřejnil na internetu video a kontaktoval televizní štáb. Televize se na místo opravdu dostavila a do vyšetřování, zda by nemohlo jít o známky mimozemské civilizace, zapojila také organizaci Missouri UFO Network. Opravdu to ale stálo za takovou senzaci?

BEZ KOMENTÁŘE: Podivná světla na noční obloze přilákala pozornost médií i ufologů, zřejmě šlo ale o sondy

 
Článek

Robert Kover si jako první před dvěma týdny všiml podivného světla na noční obloze a začal mu věnovat pozornost. O své dojmy se podělil také se sousedkou Becky Neelyovou.

„Nic podobného jsme nikdy neviděla. S dalekohledem jsme mohli světlo ve velké vzdálenosti pozorovat zřetelně,“ uvedla Neelyová.

Kover zřejmě poháněný touhou po senzaci video zveřejnil na serveru zaměřeném na UFO a informoval regionální televizi KCTV. Reportér Dave Jordan podobný jev na obloze také spatřil a neváhal kontaktovat specialistku Margie Kayovou z organizace Missouri UFO Network.

Nerozhodná odbornice

Kayová vyslechla všechny svědky a nainstalovala teleskopy, aby se mohla na noční oblohu podívat sama. Jakmile se objevilo první světlo, Kayová měla jasno: „Jsem si na 90 procent jistá, že se v tomto případě díváme na Vegu“.

Když se ale začala objevovat další světla, zaváhala. Nakonec zavolala kolegovi, který popsal, že Vega se na obloze jeví jako čistě bílá, a tak změnila svůj „odborný“ názor.

„My jsme pozorovali barevná světla, jedno bylo zelené, další červené, zelené a modré. Nemyslím si tedy nakonec, že by to mohla být nějaká planeta. Nemám pro to vysvětlení, je to neidentifikované,“ uvedla nakonec Kayová.

Podle zdravého rozumu šlo o sondy

Světel si všimla také obyvatelka Blue Springs Teresa Priceová. Poprvé ve stejnou dobu jako Kover s Neelyovou, podruhé o týden později, když byla na procházce se psem. A jak sama uvedla, v druhém případě se světlo chovalo podivně.

„Bylo to vysoko na obloze, a pak to najednou spadlo a zůstalo to nehybně v té nižší poloze,“ popsala Priceová, která se ovšem nenechala vyvést z rovnováhy a udělala si o věci vlastní názor.

Na základě pořadu, jejž nedávno viděla v televizi, totiž usoudila, že jde o špionážní sondy, které nyní používají místní správní orgány a agentury prosazující zákony v zemi. Toto prosté vysvětlení, kterým strčila do kapsy takzvanou odbornici, se zdá nejpravděpodobnější. Sondám totiž odpovídá velikost, barva i způsob pohybu světel.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Navíc mluvčí policejního oddělení v Blue Springs Jeremy Dickstein pro Huffington Post uvedl, že nikdo žádné neidentifikovatelné objekty policii nehlásil. Kover v tom tak nejspíš zůstal sám.

Reklama

Výběr článků

Načítám