Hlavní obsah

Amišové se vydali na nákup, z parkoviště jim ukradli koně s bryčkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina z michiganské amišské komunity nebude na poslední návštěvu supermarketu vzpomínat v dobrém. Zatímco uvnitř nakupovali, zmizela jim z parkoviště bryčka i s koněm. Najít se je podařilo ještě týž den.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Amišové, v češtině označovaní také jako amité či amenité, vyznávají značně asketický životní styl, a tak je pro ně zcela nepřípustné například jezdit v autech. Proto se rodina z komunity ve městě Sturgis v americkém státě Michigan minulý víkend odpoledne vydala na nákupy do supermarketu koňským povozem.

Svůj dopravní prostředek odstavili na parkovišti, ale když se vrátili, nebyl tam. Zavolali proto policii a s pomocí svědka se podařilo získat popis ženy, která s povozem ujela. Navíc bylo zřejmé, že jde o osobu, s níž již dříve toho dne policisté řešili nějaký incident v témže supermarketu.

Pátrání tak netrvalo dlouho a ještě téhož večera se podařilo najít koně i s bryčkou a zároveň zatknout jednatřicetiletou zlodějku. Byla obviněna z krádeže a krádeže hospodářských zvířat a umístěna do věznice okresu St. Joseph, informoval web ABC.

Policie ze Sturgisu zároveň doplnila, že koni se při tomto nezvyklém incidentu nic nestalo a společně s bryčkou byl bez prodlení vrácen původním majitelům.

Není mrtvý, jen líný, vysvětluje majitelka vyděšeným lidem, proč její kůň pořád leží

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám