Hlavní obsah

Není mrtvý, jen líný, vysvětluje majitelka vyděšeným lidem, proč její kůň pořád leží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ostrově Guernsey, jenž leží v Lamanšském průlivu, mají neobvyklou atrakci, která však lidi poněkud děsí. Žije zde totiž mladý kůň Custard, jenž často vypadá jako mrtvý. Jeho majitelka tak musí lidi ujišťovat, že je koník naprosto v pořádku, jen je zkrátka dost líný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejen turisté, ale i řada místních lidí propadla častokrát panice, když šli okolo výběhu a viděli tam mrtvého koně. Jeho majitelka Alex Tiellesová tak musela prostřednictvím lokální facebookové skupiny i dalších kanálů poslat do světa vysvětlení, že koníkovi Custardovi se dostává té nejlepší péče a skutečně není mrtvý, ani nemocný.

„Dostala jsem hodně zpráv od lidí, kteří se báli, že je mrtvý, ale je to ještě dítě a je zkrátka jen tak líný,“ napsala Alex. K tomu dodala, že Custard hodně spí, a může dokonce i chrápat nebo chrčet, ale ve skutečnosti je v naprostém pořádku.

„Kontroluji ho minimálně třikrát denně, krmení dostává nejméně dvakrát denně a má k dispozici neomezené množství sena,“ popsala dále Alex a dodala, že pro jistotu dá raději i nějaké vysvětlující cedule na ohradu.

Majitelka také uvedla, že jde o běžné chování a že o Custardovi vědí také na místní stanici ochránců zvířat, kam rozrušení lidé také často volají. Později pak Alex všechny ještě poprosila, aby koníka ničím nekrmili. „Naši koně jsou dobře živení a pamlsky jim mohou způsobit zdravotní potíže,“ vysvětlila Alex Tiellesová.

Zanedbaný kůň na pokraji smrti se zotavil a získal cenu v soutěži

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám