Hlavní obsah

Američtí středoškoláci soutěžili v lízání arašídového másla z nohou a podpaží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřady v americkém státě Oklahoma vyšetřují nechutnou soutěž středoškoláků ve škole Deer Creek High School, kde s cílem vybrat peníze pro neziskovou organizaci zaměstnávající postižené lidi soutěžili v tom, kdo dříve olíže z nohou nebo podpaží dalších účastníků arašídové máslo. S odkazem na Fox 25 o tom informuje americká televize Fox News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Americký senátor Ted Cruz to označil za zneužívání dětí, s čímž souhlasil i oklahomský školní inspektor Ryan Walters. „Je to nechutné. Uklízíme tuhle špínu v oklahomských školách. Náš úřad to vyšetřuje,“ prohlásil podle Fox News Walters.

Video ze soutěže, podle něhož škola tuto akci pořádala nejméně od roku 2015, teď koluje po sociálních sítích. Jsou na něm vidět děti, které během různých ročníků soutěže olizují z chodidel nebo podpaží dalších účastníků arašídové máslo.

I když se soutěž pořádá už několik let, poprask způsobila až koncem února. Kromě školního inspektora a amerického senátora jsou znechucení i rodiče žáků.

„Byl jsem prostě v šoku. Byl jsem trochu znechucený, ale taky jsem byl trochu rád, že jsem tam nebyl,“ uvedl otec jednoho žáka. „Počkejte, cože? Oni si olizují arašídové máslo z prstů?“ popsal část konverzace se svou dcerou překvapený rodič.

Podle informací televize Fox News se soutěže účastnili žáci 9. až 12. třídy, kterým bylo zhruba od 14 do 19 let. Jejich účast měla být dobrovolná, do soutěže se sami přihlásili.

Podle prohlášení školy byla soutěž pořádána v rámci větší akce nazvané Clash of Classes, jejímž pořádáním se škola snažila vybrat peníze pro charitativní organizace Not Your Average Joe Coffee, která zaměstnává studenty a dospělé lidi s tělesným nebo mentálním postižením.

„Dnes odpoledne se škole Deer Creek High School pro organizace Not Your Average Joe Coffee podařilo vybrat částku 152 830 dolarů a 20 centů (asi 3,6 milionu korun),“ stojí v prohlášení školy.

Zákazník vykonal při návštěvě hobbymarketu velkou potřebu. Mísa byla výstavní

Koktejl

Reklama

Související témata:
Arašídové máslo

Výběr článků

Načítám