Hlavní obsah

Americkou věznici hlídá agresivní medvěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Bachaři z věznice v americké Louisianě si oddechli. Odsouzeným by se totiž při útěku z trestnice do cesty postavil nevídaný soupeř. Zdi věznice hlídá volně se potulující medvěd. Přes 180 kilogramů vážící dravá šelma přitom nepatří mezi krotké pohádkové postavičky.

Článek

„Jsem moc rád, že ten medvěd obíhá tam, kde obíhá. Něco vám řeknu, nikdo z našich vězňů se teď nesnaží dostat ze své tmavé kobky a potulovat se kolem, když se mohou setkat s obrovským starým medvědem. Je to jako mít tu navíc speciálního hlídače, který daňové poplatníky nic nestojí,“ uvedl dozorce Burl Cain ze státní věznice v Louisianě.

Rozlehlé nápravné zařízení je vedeno jako farma, velká část je ale porostlá lesy, kde žijí dravé šelmy. Bachaři změřili medvědovy stopy, které mají v průměru patnáct centimetrů. Podle zoologů by takový medvěd mohl vážit 180 až 200 kilogramů.

Vedení věznice uvedlo, že na jejich pozemky zavítá ročně až deset medvědů. V oblasti zvířata běžně navštěvují vesnice a města. Podle zoologů se jedná o baribaly, kteří v blízkosti lidských obydlí hledají potravu.

„Medvědi jsou ve skutečnosti velmi plaší, mají tendenci utéct a skrýt se. Nikdy jsme nezaznamenali útok baribala v Louisianě,“ tvrdí zooložka Maria Davidsonová, která tak vyloučila, že by medvěd vězně mohl napadnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám