Hlavní obsah

Američanka našla v popelnicích věci za 45 milionů, spoustu jich rozdala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jennifer Llerasová z Baltimoru prohledává popelnice již 20 let. Je to její hobby, díky kterému našla spoustu drahých, stále funkčních a použitelných věcí. Odhaduje, že jejich celková hodnota dosáhla za všechny ty roky přibližně dvou milionů dolarů, tedy v přepočtu zhruba 45 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Llerasová s jedním ze svých úlovků

Článek

Čtyřicetiletá matka dvou dětí začala popelnice prohledávat na vysoké škole. Impuls k tomu dal její tehdejší profesor umění, který studentům radil, aby v popelnicích hledali různé materiály, které pak použijí v hodinách.

Od té doby uběhlo již dvacet let, a přestože je dnes Jennifer majitelkou marketingové agentury, do popelnic čas od času nakukuje nadále. „Je to zábava. Neušetří mi to moc peněz, protože si nechávám to, co se mi líbí, a ne nutně to, co potřebuji,“ tvrdí Jennifer a dodává, že v prvé řadě ji baví „zachraňovat“ věci, které jsou stále v dobrém stavu.

Mezi svými nálezy zmiňuje například fén za 500 dolarů (11 700 korun), vysavač ve stejné hodnotě nebo třeba drahý hrnec, jehož cena se pohybuje kolem 400 dolarů (9 400 korun). Jennifer tak odhaduje, že každý rok v popelnicích najde věci v souhrnné hodnotě kolem 100 tisíc dolarů (2,3 milionu korun).

Automechanik našel v kontejneru stovky obrazů, mají hodnotu milionů dolarů

Koktejl

A to i přesto, že do popelnic dnes nahlíží již jen zhruba jednou týdně, většinou poblíž obchodů či nákupních center, kde se často vyhazuje jen mírně poškozené, ale stále plně funkční zboží.

Ale vadí jí, že v některých případech obchodníci věci před vyhozením znehodnotí například barvou nebo bělidlem. „Přitom by obchody toto zboží mohly vzít a darovat někam, kde najdou využití, ale neudělají to,“ mrzí Jennifer Llerasovou.

Díky nálezům v popelnicích má nyní doma kompletní bezpečnostní systém, robotické vysavače v každém patře, špičkové nádobí nebo třeba hlasem ovládaný odpadkový koš, uvedl web Fox News. Jennifer však zdůrazňuje, že věci nehromadí a nechává si jen to, co se jí nějakým způsobem hodí. Spoustu věcí tak zase rozdá.

Živí se prohledáváním popelnic. Měsíčně si vydělají až sto tisíc

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám