Hlavní obsah

Američanka hledá recepty na hrobech a pak podle nich vaří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rosie Grantová narazila na první recept na hrobě před necelými dvěma roky a od té doby stále hledá další. Doma pak daný pokrm uvaří a párkrát ho již také snědla přímo u hrobu, na němž byl recept vytesaný.

Foto: Profimedia.cz

Rosie Grantová hledá recepty na hrobech a pak podle nich vaří.

Článek

Třiatřicetiletá Rosie Grantová narazila na první recept na náhrobku v Brooklynu v srpnu 2021. Otevřená kniha s vytesaným receptem na sušenky ji natolik zaujala, že se rozhodla si tyto sladkosti doma upéct. A od té doby začala aktivně vyhledávat další recepty, které jsou zvěčněny na hrobech po celých Spojených státech.

Když začala pátrat po dalších receptech, ukázalo se, že brooklynský hrob není zdaleka ojedinělý. Prostřednictvím sociálních sítí jí postupně lidé začali posílat další tipy, obvykle na hroby svých příbuzných.

Rosie tak již sesbírala 23 „hřbitovních“ receptů a toto číslo jistě není konečné. K šesti hrobům se dokonce vydala i s jídlem, které podle daného receptu připravila, a také ho tam snědla, přičemž si dala za cíl takto navštívit všechny.

Recepty, které již objevila, sahají od sladkostí až například po sekanou, ale nejčastěji se podle ní objevují nejrůznější sušenky. „Ty vám totiž leccos odpustí, většinou stačí naházet všechno dohromady. Navíc se používají standardní ingredience, jako jsou máslo, cukr nebo vejce, a recepty bývají krátké, takže se vejdou do omezeného prostoru na náhrobku,“ vidí Rosie možný důvod.

Recept na svůj hrob má již vybraný

Vzhledem k tomu, že hřbitovy jsou značně specifickým prostředím, cítila se nejprve dost nepříjemně, ale nakonec to vyhodnotila tak, že ačkoliv jde o místa pro mrtvé, recepty na hrobech jsou pro ni stále živé.

Podle stanice Foxnews proto bude chtít recept vytesat i na svůj vlastní hrob. Půjde o její oblíbené těstoviny linguine s mušlemi. „Moje rodina tak bude vzpomínat, jak jsme je spolu vařili,“ má Rosie jasnou představu budoucnosti.

Vezměte si toho maniaka k sobě. Za vzkaz na hrobě Putinových rodičů dostala Ruska podmínku

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám