Hlavní obsah

Američan vyhrál skoro 10 milionů, aniž by tušil, že si vsadil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když sázející z Michiganu dostal od loterijní společnosti e-mail informující o výhře, považoval jej za podvod, protože si v dané hře vůbec nevsadil. Netušil totiž, že se do slosování dostal automaticky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Michiganské loterijní společnosti trvalo docela dlouho, než se jí podařilo kontaktovat výherce jackpotu ve hře Second Chance (Druhá šance). Sázející totiž její e-maily považoval za podvod, protože si v dané hře vůbec nevsadil.

Ale když muži z okresu Kalamazoo přišla již několikátá výzva k převzetí peněz, zavolal podle serveru UPI do centrály společnosti, aby se zeptal, co to má znamenat.

A až tehdy se dozvěděl, že skutečně vyhrál. Druhá šance se totiž losuje jednou měsíčně a do jejího jackpotu se odvádí malá část z každé sázky v jiných hrách. Na základě prosázené sumy pak sázející získávají určitý počet míst v osudí.

Z bezdomovce milionářem. Muži změnila život sázka na dostihy

Koktejl

Dostal se tam tedy i nedůvěřivý sázející, jenž podle svých slov sází docela dost, ale dosud neměl tušení, že se do Druhé šance postupuje automaticky. Proti jackpotu ve výši 416 322 dolarů (přes 9,5 milionu korun) tak dále již vůbec nic nenamítal.

„Vyhrát takovou sumu je šílené, pořád tomu nemůžu uvěřit,“ řekl při přebírání výhry loterijním komisařům. Ale dodal, že nově nabyté peníze mu život asi kdovíjak nezmění. Něco totiž rozdá v rodině a zbytek si uloží ke svým stávajícím úsporám.

Pošťák zachránil koťátko. Přineslo mu jackpot v loterii

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám