Hlavní obsah

Pošťák zachránil koťátko. Přineslo mu jackpot v loterii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tacoma

Zaměstnanec pošty v americkém státě Washington zachránil na pochůzce malé kotě. Za svůj dobrý skutek byl pár dnů nato odměněn výhrou v loterii. Peníze si však nenechá, použije je na pomoc druhým.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Joseph Waldherr pracuje u pošty ve městě Tacoma na severozápadě Spojených států. Nedávno při obchůzce zaslechl kočičí mňoukání, ale nevěnoval mu příliš pozornosti. Když ale stejný zvuk na tom samém místě zaslechl i následující den, rozhlédl se a našel malé kotě uvězněné v těsném prostoru.

Joseph si nového kamaráda strčil do kapsy a po směně si jej odnesl domů. Jak později popsal, dobrý skutek mu udělal takovou radost, že měl v tu chvíli pocit, jako by mu bylo nakloněno štěstí, a tak si vsadil v loterii Hit 5.

Jeho pocit se ukázal jako správný - o pár dnů později se ukázalo, že čísla na tiketu byla výherní a přinesla mu jackpot ve výši 717 500 dolarů (přes 16,2 milionu korun). Joseph je přitom podle serveru UPI skálopevně přesvědčen, že by k tomu nedošlo, pokud by nezachránil koťátko, které mezitím dostalo jméno Peaches.

Šťastný pošťák si však peníze z výhry nehodlá nechat. Při přebírání peněz v loterijní společnosti totiž zmínil, že část dá rodičům na přilepšení v důchodu a zbytek dá na charitativní účely. „S manželkou máme vše, co potřebujeme. Chceme jen pomáhat ostatním,“ popsal Joseph Waldherr stručně svůj životní přístup.

Dramatická záchrana kotěte skončila šťastným pádem do prostěradla

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám