Hlavní obsah

Z bezdomovce milionářem. Muži změnila život sázka na dostihy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muže z Nového Zélandu v posledních letech potkala série špatných událostí, v jejímž důsledku musel přespávat v garáži. Situace se však otočila v úterý 7. listopadu, kdy mu krásné jmění přinesla sázka na dostihy.

Foto: Profimedia.cz

Žokej Mark Zahra (ve žlutém) v sedle koně Without A Fight, vítězná dvojice Melbourne Cupu 2023

Článek

Bezdomovec ze čtvrti Petone v oblasti novozélandského města Wellington, jehož místní média označují pouze jako Roberta, měl podle všeho dost krušné poslední dva roky. Za tu dobu přišel o matku, o bydlení i o prostředky, a tak posledních devět měsíců žil v garáži.

I v této těžké situaci však našel pár dolarů, aby si vsadil na nejslavnější australský dostih Melbourne Cup, a vydal se ho sledovat do místního podniku. A když si v jednu chvíli šel zakouřit ven a mezitím si zkontroloval sázkařskou aplikaci, nemohl uvěřit svým očím.

Podle svých slov totiž zjistil, že na jeho sázkařském účtu je „pár nul navíc“. Několikrát aplikaci znovu načetl, ale vysoká suma nezmizela. Ukázalo se, že mu vyšlo několik sázek, o nichž téměř ani nevěděl. Šlo totiž o takzvané easybets, což jsou tipy, které na základě různých kritérii vygeneruje sama sázková společnost. Sázejícímu jen stačí potvrdit vsazenou částku.

Muž vyhrál v loterii přes 10 milionů, za necelý měsíc se to podařilo i jeho matce

Koktejl

V Robertově případě šlo o pět novozélandských dolarů (v přepočtu 68 korun), které v kombinaci se čtyřmi úspěšnými sázkami vygenerovaly výhru ve výši 106 tisíc dolarů (přes 1,4 milionu korun).

A jak s nimi Robert naložil? Podle listu The New Zealand Herald něco samozřejmě padlo hned v podniku, kde se o výhře dozvěděl, mezitím zavolal přítelkyni do práce a pozval ji na romantický víkend a také se spolu chystají vyrazit na dovolenou do Tichomoří.

Ale to jsou v současné situaci stále jen drobné. Robert totiž během pár dnů kontaktoval kamaráda, jehož matka pracuje přes 30 let v bankovnictví, aby si nechal poradit, jak peníze nejlépe uložit. S přítelkyní totiž už pomalu vybírají nové bydlení a výhra poslouží jako velmi solidní základ.

Američanka si vsadila poprvé v životě a hned vyhrála doživotní rentu přes milion ročně

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám