Hlavní obsah

Američan si nechal useknout obě chodidla, aby dostal peníze od pojišťovny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedesátník z Missouri si nechal uříznout obě chodidla a úřadům pak tvrdil, že o ně přišel při nehodě s žacím strojem za traktorem. V případu však bylo dost velkých nejasností, a tak záhy vyšlo najevo, že ve skutečnosti to byl pokus, jak získat peníze od pojišťovny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V amerických médiích se minulý týden objevil případ z loňského listopadu, kdy žací stroj usekl muži z vesnice Willow Springs v centrálním Missouri obě chodidla. Kolem incidentu však panovalo tolik nejasností, že policie případ uzavřela až koncem letošního února s tím, že šlo o pokus o pojistný podvod.

Podle poručíka Toreyho Thompsona z policie okresu Howell bylo hned v první chvíli podezřelé, že muž měl na obou nohou škrtidla a nebylo v tu chvíli zřejmé, kdo mu je takto bezprostředně po incidentu nasadil.

Druhou podezřelou věcí byla skutečnost, že uříznutá chodidla se nikde v okolí nepodařilo najít a také řezy byly provedeny velmi čistě a neodpovídaly tomu, že by je způsobila zemědělská technika. „Už jsem takové nehody viděl a byla by z toho krvavá kaše,“ vysvětlil poručík s dvaceti lety odslouženými u policie webu Springfield News Reader.

Policisté se slitovali

Další podezření pak vzbuzovala otázka, jak se muž k traktoru vlastně dostal. Šlo totiž o diagnostikovaného paraplegika s nehybnými dolními končetinami. Nakonec tedy vyšlo najevo, že amputace měl na svědomí muž z Floridy, jenž je provedl sekerou a od poškozeného za to dostal zaplaceno.

Usvědčený podvodník však nakonec neputoval do cely, ale pouze do nemocnice, protože mezitím u pojišťovny nepodal žádost o odškodnění. Policisté jej sice chtěli obvinit ze zneužití policejních a záchranářských složek, ale nakonec k tomuto kroku nepřistoupili. Došli totiž k závěru, že muž je tak vážně zraněný, že by to pro něj ve vězení bylo příliš náročné.

A zanedlouho se přece jen našla i ona doslova ztracená chodidla. „Za pár dnů nám volali, že jeho příbuzný je našel v kbelíku zakrytém pneumatikami,“ uzavřel případ poručík Torey Thompson.

Válečný veterán 20 let tvrdil, že je na vozíku. Na dávkách si přišel na miliony

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám