Hlavní obsah

Američan omylem podal dvě sázenky se stejnými čísly. Na každou vyhrál milion dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojnásobné štěstí se usmálo na sázkaře z Annapolisu v americkém státě Maryland, který v loterii podal několik tiketů, přičemž do dvou z nich omylem zadal identická čísla. Obě sázenky byly nakonec výherní - na každou z nich dostane milion dolarů (23,8 mil. Kč).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž, který si přál zůstat v anonymitě, se do hry zapojil začátkem dubna, a to jen proto, že se jackpot vyšplhal přes miliardu dolarů (23,8 mld. Kč). „Hraju jen tehdy, když je tam více než miliarda,“ potvrdil muž podle serveru společnosti Maryland Lottery.

Když sázel, spoléhal se na stejné kombinace čísel. Popadl proto tikety z dřívějších slosování a navštívil benzinovou pumpu s terminálem loterie Powerball, kde oblíbená čísla naskenoval a vytiskl si nové sázenky.

Neuvědomil si však, že hromádka starších tiketů obsahovala i několik duplikátů, které se lišily jen termínem slosování. V jednom případě tak nechtěně naskenoval dvakrát stejnou kombinaci.

Když druhý den sázenky kontroloval a narazil na první výherní sázenku, nechtěl věřit svým očím. „Viděl jsem ta čísla a říkal si, to není možné,“ popsal sázkař šťastné okamžiky radosti nad prvním milionem.

Ihned sděloval skvělou novinu manželce. „Plakali jsme radostí. A dvacet minut poté jsem zkontroloval i ostatní tikety,“ uvedl dále sázkař, jenž tak zjistil, že identickou sumu vyhrál ještě jednou. „Bylo to ohromující. Neměl jsem tušení, že jsem to zdvojnásobil,“ radoval se otec dvou dětí.

Trocha smůly se ale v záplavě štěstí přece jen objevila. Výherce totiž uhodl všech pět základních čísel, nikoli ale dodatkové číslo.

Pokud by se tak stalo, vyhrál by ne dva miliony, ale více než miliardový jackpot. Ten o týden později získal sázkař ve státě Oregon.

Uhodl všech šest čísel. V americké loterii padla výhra 1,3 miliardy dolarů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám