Hlavní obsah

Aliance nepopulárních mužů protestovala v Tokiu proti Vánocům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio, Japonsko

Minulou středu protestovala v Tokiu skupina „nepopulárních“ mužů proti Vánocům. Sdružuje muže, kteří mají problém navázat romantický vztah a vadí jim všechny svátky, které jsou nějak spojeny s romantikou.

Foto: Profimedia.cz

Pochod nepopulárních mužů Tokiem v roce 2016

Článek

Desítky členů této skupiny vyšly ve středu v Tokiu do ulic s transparenty s nápisy jako: „Zničte Vánoce!“, „Jsme proti kapitalismu lásky!“, „Svoboda nemilovat! Svoboda se neoženit!“ nebo „Nenech se chytit na trhu lásky!“.

Japonská Revoluční aliance nepopulárních mužů už patnáctým rokem protestuje proti všem svátkům, které mají něco společného s romantikou, např. proti Valentýnu nebo právě Vánocům. Aliance údajně bojuje za „nepopulární“ muže, kteří nemohou najít romantický vztah. Romantické svátky jsou jim tak trnem v oku a vyvíjejí snahu o jejich zrušení.

Organizace známá také jako „Kakuhidou“ byla založena v roce 2006 Kacuhiro Furosawou poté, co se s ním rozešla přítelkyně. Po tomto zklamání začal číst Komunistický manifest a uvědomil si, že nepopularita je záležitostí třídy a forma diskriminace. Ten samý rok se postavil před železniční stanici s transparentem „Kurisumasu funsai!“ (Zničte Vánoce!).

V bizarní japonské show běhají ženy do prudkých kopců

Koktejl

Aliance podle svých slov poskytuje „duševní záchrannou síť pro lidi na celém světě, kteří nejsou populární“, přičemž jejich cílem je svrhnout „kapitalismus lásky“ a „vybudovat lepší budoucnost pro nepopulární“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám