Hlavní obsah

V bizarní japonské show běhají ženy do prudkých kopců

Japonsko je země, jejíž kulturu je pro Evropana obtížné pochopit. Není divu, že právě zde televizní stanice vysílá již 15 let krátkou show, ve které se ženy v civilu snaží co nejrychleji vyběhnout ulici ve strmém kopci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Show televizní stanice Asahi má i s titulky a reklamami pouhých šest minut a vysílá se vždy od pondělí do čtvrtka před půl druhou v noci. I když se nejedná zrovna o nejlepší vysílací čas, své diváky zcela jistě show s názvem Zenrjokuzaka (což by se volně dalo přeložit jako Plnou parou do kopce) má. Vysílá se totiž již dlouhých 15 let.

Smysl televizní show je prostý. Tvůrci vždy vyberou některou z příkrých tokijských ulic (výjimečně se tvůrci vydají i do přilehlých měst). Mladá žena v běžném oblečení, nejčastěji herečka či televizní celebrita, má za úkol vyběhnout kopec co nejrychleji.

Zatímco kamery zabírají kmitající nohy ženy supící do kopce, diváci mohou slyšet hlas komentátora Mitsuru Fukikošiho: „Toto je také kopec, který vás přinutí chtít si ho vyběhnout.“

Připadáte si tlustí? Najměte si ještě většího tlouštíka a uleví se vám

Koktejl

Jak podotýká server Sora News 24, stanice Asahi má několik pořadů zabývající se pěší turistikou a městskou pěší turistikou. Možná, uvádí server zabývající se zajímavostmi a bizarnostmi z Japonska, diváci oceňují zprostředkování nevšedních zapadlých uliček. Zcela jistě se pak podle serveru najdou ti, kteří nejvíce oceňují detailní záběry na mladé udýchané a zpocené celebrity po doběhnutí do cíle.

Ať tak nebo tak televize hodlá ve své neobvyklé show pokračovat. Po oslavách 15 let vysílání nyní nabídne vpravdě revoluční změnu. Poprvé budou do kopce běhat i muži. Svůj kopec už vyběhl populární herec Rjósuke Miura, který hraje v neméně populárním seriálu Kamen Rider OOO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám